Megöregedtél? Cseréld le a tested!

Az örök életet nem csak úgy lehet elérni, ha megoldjuk, hogy az ember teste ne öregedjen. Elméletben az is járható útnak tűnik, hogy a tudatunkat egyszerűen áttöltjük egy új, fiatalabb testbe. Ebben az esetben viszont újabb probléma merül fel: annak a bizonyos új testnek volt-e korábban saját élete, személyisége, családja?

Az Egyesült Államokban július 10-én, nálunk pedig július 23-án kerül a mozikba a Self/less (Önkívület) című film. A történet szerint Damian (Sir Ben Kingsley), a dúsgazdag, nagy tiszteletben álló építész fényűző élete közel sem olyan tökéletes, mint elsőre látszik. Halálos betegséggel küzd, és napjai meg vannak számlálva. De talán nincs veszve minden számára.

selfless_theatrical_welcome_to_phoenix

Egy nap egy különleges kutatásokat végző intézet, a Phoenix Biogenic embere (Matthew Goodie) felajánlja Damiannek, hogy ha szeretne tovább élni, radikális eljárással áthelyezik a tudatát egy fiatal, egészséges alanyba. Az üzletember igent mond az ajánlatra, és hamarosan új és fitt testben ébred (Ryan Reynolds). A középkorú, tapasztalt Damian ettől kezdve nagy kanállal eszi az életet: csinos nők, luxusautók és szórakozás töltik ki a hétköznapjait. Eleinte – mert a halhatatlanságnak ára van. Miután a gazdatest emlékei kezdenek a felszínre törni, Damian nyomozásba kezd, hogy kiderítse, kinek is vette át a helyét. Csakhogy azok, akiknek az újjászületését köszönheti, sötét titkot rejtegetnek a világ elől, és bármire képesek, hogy azt megőrizzék…

A film rendezője az indiai Tarsem Singh, aki eddig különleges látványvilágú filmeket tett le az asztalra (A sejt, Zuhanás, Halhatatlanok, Tükröm, tükröm), a forgatókönyvet pedig egy spanyol testvérpár, David és Alex Pastor írták.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Jó film lenne ha nem menne át horrorba.

Vélemény, hozzászólás?