Michael Sheen és David Tennant az Elveszett próféciákban

Jönnek a hírek a Neil Gaiman és Terry Pratchett közös regényéből készülő sorozatról, az Elveszett próféciákról. A hatrészes minisorozat az Amazonon lesz elérhető 2018-tól, és már meg is vannak a főszereplők: Michael Sheen és David Tennant.

Az Underworldből (Lucien), TRON: Legacyból (Castor) is ismert Sheen Aziraphale-t, a jószívű, ám eléggé kétbalkezes angyalt fogja alakítani, Crowleyt, a furfangos és számító ördögöt pedig a Doctor Who-ból is jól ismert David Tennant.

Az Elveszett próféciákat először tinédzserként olvastam, és azóta is az egyik kedvenc történetem. Az, hogy része lehetnek annak csapatnak, ami képernyőn hívja életre a könyvet őszintén, egyfajta valóra vált álom a számomra. Hogy Neil mellett dolgozhatok, akit minden idők egyik legnagyobb mesélőjének tartok, az hihetetlenül izgalmas.

– nyilatkozta Sheen a Varietynek.

A sorozatot közösen készül a BBC Studiosszal, Terry Pratchett lányának, Rhianna cégével, a Narratriviával, a Blank Corporationnel, valamint az Amazonnal. Neil Gaiman, Caroline Skinner és Chris Sussman executive producerként működnek közre a BBC részéről, a Narratrivia felől pedig Rob Wilkins és Rod Brow. A minisorozat hat epizódját Neil Gaiman írta és showrunnerként is ő fogja a projektet felügyelni. 2018-ban (pontosabb dátum nincs) az Amazon Prime Video-n lesz elérhető, az Egyesült Királyságban pedig nagy valószínűséggel a BBC is vetíteni fogja.

A jelenlegi hírek alapján egy jó könyvadaptációt fogunk kapni.

michael-sheen-david-tennant

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?