Minden, amit tudni érdemes az Inhumanekről

A Marvel hamarosan bemutatja az ABC tévécsatornán az Inhumans című sorozatot, mely szorosan kapcsolódik az Agents of SHIELD-hez, a nézők egy része azonban vélhetően nincsen tisztában azzal, mi fán terem ez a ránézésre is furcsa csapat. A királyi család először a Fantastic Fourban tűnt fel, az évek során pedig rengeteg animációs filmben és videojátékban tették tiszteletüket. De kik is ők és miért fontosak a Marvel univerzumban?

Az Inhumanek egyfajta mutánsok, akik régen emberek voltak, de egy idegen faj, a Kree elkezdett játszani a DNS-ükkel, így a génjeik módosultak. Ezek a gének csak akkor aktiválódnak, ha egy különleges gáznak, a Terrigen Mistnek lesznek kitéve az Inhumanek. A végeredmény pedig vagy az, hogy szuperképességeik lesznek, vagy pedig külsőre megváltoznak. Az ABC sorozatában a királyi család lesz a főszereplő, ők ennek a fajnak a vezetői, és szuperhősökként is tevékenykednek.

inhumans-2

Ott van például Gorgon, aki Black Bolt kuzinja, testőre és katonai tanácsadója, aki frissen öntudatra ébredt Inhumaneknek segít beilleszkedni. Amúgy ő szupererős, ráadásul képes a lábaival szeizmikus hullámokat is kibocsátani. Karnakból sose lett igazi Inhuman, ugyanis ő inkább elkerülte a Terrigen Mist jótékony hatásait, ennek ellenére igen hasznos tagja a csapatnak, hiszen egy harcos szerzetesről van szó, aki hirtelen képes meglátni ellenfelei gyengeségét és ellenük fordítani azt. Black Bolt az Inhumanek királya, aki a hanghullámjai segítségével pusztít, egyetlen szavával képes egy egész várost a földdel egyenlővé tenni. Mindennek az eredménye, hogy ahogy Küklopsz az X-Menben folyton szemüveget hord a lézersugaras látása miatt, így Black Bolt nem beszél, hanem telepátiával kommunikál.

inhumans4

Medusa Black Bolt neje és a királyné, aki szó szerint a hajában hordja az erejét, ugyanis képes irányítani azt és megvédeni magát vele, ha szükséges. Érdekesség, hogy az Inhumanek családon belül házasodnak, így igyekszenek megőrizni a “vérük tisztaságát”, emiatt Medusa Black Bolt unokatestvére. A királyi család tagja még Crystal, aki Medusa lánytestvére, és a képregények történetében az első, akit Inhumanként azonosítottak. Crystal fő képessége, hogy a négy elemnek, azaz a tűznek, víznek, levegőnek és földnek is parancsolni tud. Maximus az utolsó, akit érdemes még megemlíteni, ő Black Bolt testvére és sose lehet tudni róla, hogy mikor fog keresztbe tenni az Inhumaneknek. Nagyjából úgy kell ezt elképzelni, mint Thor és Loki kapcsolatát.

inhumans-3

A képregényekben egyébként sokszor Lockjaw, az Inhumanek óriási bulldogja viszi el a show-t, amit legfőképp utazásra használ a királyi család, ugyanis képes teleportálni. Érdekes lesz látni, hogy a tévés büdzsé mennyire lesz elég arra, hogy hihetően és szerethetően ábrázolják ezt a figurát.

Habár az Inhumanek szerte a világban megtalálhatóak, központjuk mégis Attilan városa, mely egy technikailag nagyon fejlett hely. A rendkívül népes településről azt kell tudni, hogy folyamatosan mozgásban van és igencsak zárt, habár nemrégiben a várost elpusztították, így technikailag a királyi család New Attilanből irányít, mely a Hudson-folyó felett lebeg.

inhumans5

Az Inhumanek esetében a közvélemény szereti kiemelni, hogy talán ők a Marvel világának legfurcsább teremtményei, még különcebbek talán, mint a rendkívül népszerű X-Menek. Annak ellenére pedig, hogy a készítők nem tervezik, hogy a tévés verzióban crossovert kapnának az Agents of SHIELD-del (sajnos), a királyi család bemutatkozása jelentheti a kulcsot ahhoz, hogy a Marvel egyik leghíresebb Inhumane, Ms Marvel is bemutatkozzon.

(Cikkünk az io9 írása alapján készült.)

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?