Képregény készül Gaiman lovecraftosított Sherlock történetéből

Neil Gaiman sokoldalú tehetség, aki a képregényektől (Sandman) kezdve a gyerekirodalomban (Coraline, Szerencsére a tej), a felnőtt regényekben (Amerikai istenek, Óceán az út végén), a kisprózában (Törékeny holmik, Tükör és Füst, Felkavaró tartalom), a szerkesztésben (27 képtelen történet) és fikciós irodalmon kívül is (Kilátás az erkélyről) kipróbálta magát. Jelentős életművében sok érdekes művet találunk, mindannyian tudnánk egy-egy zseniális írást mondani tőle. Nagyobb figyelmet ezúttal a Dark Horse képregénykiadótól kapott Gaiman, ugyanis képregény készül a “Smaragdzöld tanulmány” című írásából.

A Törékeny holmikban is megtalálható novellában Gaiman Sherlock Holmes és H. P. Lovecraft világát házasította. A történet először 2003-ban jelent meg egy Shadows Over Baker Street antológiában, amiben egy Sherlock Holmes-szerű névtelen detektív egy német nemes meggyilkolásának ügyén dolgozik. A nyomozás előrehaladtával azonban kiderül, a szálak egy emberentúli jelenséghez vezet, ami a történetbeli, 19. századi London utcáit kísérti.

A hírek szerint a novellát Rafael Scavone (All-Star Batman) fogja képregényként adaptálni, Gaiman világát pedig Rafael Albuquerque (American Vampire, Blue Beetle) és a többszörös Eisner-díjas Dave Stewart (Conan, Silent Dragon, továbbá The Walking Dead borítókat is készít) kelti életre.

Egy 2013-ban készült asztali játékot kivéve, ami a novellában megjelenő világon alapszik eddig senki se adaptálta a “Smaragdzöld tanulmány”-t. A képregény várható megjelenése 2018. június 20.

Addig ennek a borítónak a nézegetésével kell kibírnunk valahogy:comic

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?