Nagy csalódás lett a Stranger Things játék

A Stranger Things thriller új évada méltó módon folytatta Eleven, és kis barátai történetét. Még több szereplőt és izgalmas ellenfeleket kaptunk a sorozat új évadába, és most először, egy Stranger Things videojáték is kijárt az igazán nagy rajongóknak.

A Stranger Things 3 című videojáték egy kalandjáték, ami nagyon közelről követi a sorozat eseményeit. A felső nézetes 2D-s játékban, a sorozatban megismert karaktereket irányítva kell szembenéznünk azokkal az akadályokkal, amikkel a Netflixen is szembenéztek a kisgyerekek.

A játék különlegessége, hogy olyan közelről követi a sorozat eseményeit, hogy szinte mondatról-mondatra megegyeznek a dialógusok, így akik frissen nézték a sorozatot, azoknak nagyon unalmas lehet ugyanazokat a párbeszéd fordulatokat végigolvasniuk. Sajnos olvasniuk, hiszen a játékhoz nem készült semmilyen szinkron, így mindent párbeszéd ablakokon kell követnünk, amit a képernyőn szereplő karakterek mondanak.

A játék elsőre jópofának tűnhet a retro stílusa miatt, a régi játékok legrosszabb tulajdonságait is sikerült megörökölnie ennek a Stranger Things 3-nak. Többek között a játék zenéje loopon nyomja a Stranger Things sorozat főcím zenéjét, ami az első 100 hallgatásra epikus, viszont amikor 1000. alkalommal csendülnek fel a jól ismert dallamok, már a falat kaparja az ember.

A játék sztorija semmit se ad hozzá a sorozathoz, sőt inkább kínos mellék küldetéseket ad hozzá, mint például azt, hogy Mike-ot megkéri az anyja, hogy szerezzen már neki csipkés bugyit, mert épp házasság törésre szánná el magát, vagy hogy Billy megkér rá, hogy hozzál már neki egy kis sós perecet, mert ugye a sorozatban a megismert Billy is szinte folyamatosan pereceket burkolt, hogy megmaradjon az Adonisz teste.

A játékmenet rendkívül repetitív, csak üss szét mindent amit látsz, és kövesd a felkiáltó jeleket. Az ellenfelek állandóan ismétlődnek, és jó pár keresd meg ezt, és azt küldetés is van, ami csak akkor érdekes, ha van mit felfedezni egy pályán viszont, ha találnál valami érdekeset, a játék megállít, hiszen még nem értél el oda a történetben, hogy a pálya azon részét is megnézd.

A játék kezelőfelülete, minden csak nem intuitív, a coop verzióban folyamatosan előfordul, hogy a társaddal egyszerre nyomjátok meg az X-et jó pár dialógust átugorva. A coop módban ráadásul ketté vágja a játék a képet, aminek alig van értelme, sőt, még furcsa is, hogy az NPC néni akivel beszél Will az odaszól Elvennek, aki az erdő másik felén van. Ha valakivel szóba állsz, egyébként megállítja a játékot mind a két játékosnak, így az ember inkább nem is beszélget senkivel, mert akkor kiveszi a játékból a játékos társadat is.

A Stranger Things 3 az egyik legigénytelenebb, és legösszecsapottabb játék, amivel valaha játszottam, és a játékon az árcédula is vérlázító, hiszen majdnem 10 000 forintot kérnek ezért a gyorsan összedobált rablásért. Inkább nézd meg a sorozatot, és ha extra Stranger Thingsre vágysz, inkább vegyél egy Stranger Things pólót, vagy bármi mást mint ezt a játékot.

Facebook hozzászólások

You may also like...