Hírek a Star Wars Celebration Europe-ról

A múlt hétvégén (július 15-16-17) a Londonban tartott Star Wars Celebration Europe számos új és izgalmas hírmorzsácskával szolgált a SW franchise világából.

Star Wars: Zsivány Egyes

Igaz, újabb trailert még nem láthatunk az interneten, azért egy hosszabb és kisebb információkat tartalmazó werkfilmet kaptunk az új SW filmhez. A videó igazolni látszik a rendező, Gareth Edwards (Godzilla, Monsters) elképzelését a Rogue One-ról: olyan filmet készíteni, ami beleilleszkedik az Új remény eseményeibe és kifogásolhatatlan Star Wars hangulata van, emellett pedig friss ötletekkel teli, önálló története is legyen.

 

Edwards reméli, sikerül megteremtenie a korábbi és a saját filmje közötti egyensúlyt. Ha ez sikerülne, akkor állítása szerint akkor tudna igazán tisztelegni George Lucas öröksége előtt.

Az eredeti filmek iránt érzett szeretetem végett vonódtam be a film elkészítésébe […] Ez nem egy karaoke szám, vagy puszta visszatekintés vagy a rajongók kiszolgálása. Nem ezekből lesz a jó film. Hanem olyan szereplők kellenek, akik érdekelnek titeket [nézőket], és itt a lehetőség, hogy megalkossuk ezeket az új embereket és történéseket, amik berántanak titeket. Célunk, hogy remélhetőleg azért jöjjetek el a moziba, amiért mi is szeretjük a Star Warst, és bevonódjatok [a filmbe] és érdekeljenek az új karakterek.

Az új filmhez kapcsolódóan kedveztek a Star Wars: Battlement játékosainak is, ugyanis az új letölthető tartalom a Rogue One: Scarif lesz. Nagy valószínűséggel, a film premierjével egy időben, azaz decemberben válik elérhetővé a kiegészítő.

A werkfilm mellett megérkezett az első hivatalos poszter is a Zsivány Egyeshez:

rogue_one_poster

Néhány szó a Han Solo filmről:

A Star Wars Celebrationön a tavaly bejelentett Han Solo film két rendezője, Phil Lord és Chris Miller (Lego film) megosztott a rajongókkal néhány infót. Először hivatalosan is megerősítették, hogy Alden Ehrenreich (Vonzások, Blue Jasmine) fogja játszani az ifjú Han Solót. A fiatal színészt több mint 3000 jelentkező közül választották ki. A forgatás 2017. január/február környékén kezdődik. Továbbá beszéltek arról, hogy miért is szeretik Han karakterét és arról, hogy az előzménytörténetben igyekeznek megőrizni a figura szerethetőséget.

Star Wars Rebels-sorozat:

A legtöbb hír az animációs sorozatról, a Rebelsről futott be. A legnagyobb szenzációt egy új, a bővebb Star Wars univerzumban kultikusnak számító szereplő felbukkanása jelentette: Thrawn főadmirális. A kánon kívüli történetekben Thrawn (vagy saját fajának a chissnek nyelvén Mitth’raw’nuruodo’) egy tehetséges parancsnok, aki drasztikus stratégiai döntései miatt száműznek. Ahol egy ajtó bezárul, ott egy másik kinyílik – igaz ez a talpraesett admirális esetében is. A Köztársaság és a Birodalom által fel nem térképezett területeket maga mögött hagyva csatlakozik a Birodalomhoz. Átlagon felüli képességeinek köszönhetően felküzdötte magát a hierarchia csúcsára, s meg is szilárdította helyét. Az eredeti trilógia eseményei alatt azonban a háttérben tevékenykedett, csak 8 évvel az Új Remény történései után bukkant fel újra, hogy átvegye az irányítást a Birodalom romjai felett.

star-wars-rebels-grand-admiral-thrawn

Thrawn először Timothy Zahn A birodalom örökösei, 1991-ben megjelent SW regényben tűnt fel. Zahn egy kegyetlen, de pragmatikus vezetőként ábrázolta a karaktert. Az admirális sosem cselekszik meggondolatlanul, minden apró részletre figyel, ezeknek az ismeretében elemzi az adott helyzetet. Ezek a tulajdonságok teszik őt egy igen összetett, méltó ellenféllé – valószínűleg ez az oka Thrawn nagy népszerűségének a rajongók közt.

A Rebels 3. évadában továbbá feltűnik egy potenciálisnak tűnő birodalmi pilóta, Wedge, aki disszidálásra készül. Róla egyelőre többet nem tudni. Az új évad természetesen a régi szereplőket sem hanyagolja, például jobban megismerhetjük Ashoka Tanót és Ezráról is kiderül, hogy milyen veszélyt jelenthet.

Végezetül álljon itt a trailer:

 

További Star Wars Celebration híreket ezen a linken olvashattok (angol nyelvű), panelbeszélgetéseket pedig a hivatalos Star Wars Youtube csatornán. Az Erő legyen veletek a Zsivány egyes premierig! (és azután is)

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?