Pókember dögös ellenségei saját filmet kapnak a Sonytól

A Sony Pókemberes univerzuma egyre nagyobbá duzzad, hiszen az önálló Venom film után most közhírré tették, hogy Fekete Macska és Silver Sable főszereplésével újabb spinoff érkezik. Az újdonságot nem más jegyzi, mint a Thor: Ragnarok írója, Christopher Yost. A DC már bejelentett egy olyan filmet, melyben úgyszintén női karakterek fogják majd a gyeplőt, mondjuk Harley Quinnékre és a Gotham City Sirensre a Suicide Squad blamája ellenére lehet, hogy többen kíváncsiak lesznek. Ez elég kétségbeesett lépésnek tűnik a Sonytól, főleg, hogy a Marvelnak visszaadták Pókembert, így ezekben a spinoffokban minden bizonnyal a hálószövő nem fog feltűnni.

Yost egyébként Lisa Joy forgatókönyvének alapjaira fogja felépíteni a Sony filmjét, melynek épp most keresnek rendezőt. Nem lesz könnyű, mivel Fekete Macskáék nem annyira ismert és népszerű karakterek a filmnézők számára. A film írójában ellenben érdemes bízni, aki nagy képregényes guru, például dolgozott több X-23-as köteten, valamint az Avengers: Earth’s Mightiest Heroes című animációs szérián is.

sony-spinoff2

A készülő film főszereplői közül Silver Sable (a második képen) egy zsoldos, aki 1985-ben bukkant fel először a Marvel képregényeiben és egy háborús bűnösökre vadászó céget irányít. Kettős szerepkörben láthattuk eddig a karaktert, hiszen előfordult, hogy Pókember szövetségeseként tűnt fel a füzetekben, de volt olyan is, amikor Peter Parkerrel harcolt.

Ezzel szemben a Fekete Macskát láthattuk már több Pókemberes videojátékban is, így Felicia Hardy, a mestertolvaj jóval ismertebb a szélesebb közönség számára. A fiatal nő előfordult, hogy összejött a hálószövővel a képregényekben. Kevésbé ismert tény, hogy a Sam Raimi-féle Pókember trilógiában is benne lett volna szereplőként Felicia, azonban kivágták a sztoriból. Az Amazing Spider-Man 2-ben is feltűnt a karakter, ott Felicity Jones játszotta, de nem volt utalás arra, hogy ő lenne a Fekete Macska.

Érdekes vállalkozás ez a Sonytól, hiszen a Logan és a Deadpool is azt bizonyította, hogy a nézőknek nincs feltétlenül igényük az univerzumépítésre, a mélyebb, komorabb és kisebb léptékű képregényfilmek is ugyanúgy sikeresek lehetnek a kasszáknál. De ne feledkezzünk meg róla, hogy a Sony inkább a ballépéseiről ismert, mint a sikereiről. Szóval nagyon meglepő lenne, ha ezek a spinoffos húzásaik bejönnének a közeljövőben.

A Sony által betervezett Venom filmről korábban itt írtunk, arról pedig, hogy miért a Logan által mutatott irányt kéne követniük a szuperhősös filmeknek itt.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?