Post-punk ikonok Marvel köntösben

A brazil grafikusművész, Billy Butcher 2013-ban már megmutatta, milyen is az, mikor a 80-as évek nagy post-punk ikonjai szuperhősöknek öltöznek, de most újabb szereplőkkel gazdagította a repertoárját.

Bár a lista nem teljes, azért a fontos, emblematikus figurák itt is feltűnnek. Például Morissey (The Smith) mint Hulk, Ian Curtis (Joy Division) mint Spiderman, Robert Casale (Devo) mint Plasticman, Robert Smith (The Cure) mint Nightcrawler, Siouxsie (Siouxsie and the Banshees) mint Scarletwitch, Gary Numan mint The Vision, Johnny Rotten mint Wolverine, vagy épp Billy Idol mint Thor.

Billy Butcher minden alkotásába beleszőtt egy idézetet az aktuális előadó valamelyik slágeréből, ezért a képek alatt feltüntettük az inspirációul szolgáló dalok linkjét:

The Smith – Bigmouth Strikes Again


Joy Division – Transmission


Devo – Whip it


The Cure – Friday I’m in love


Siouxsie and the Banshees – Spellbound


Gary Numan – Are friends electric?


Public Image Limited – Rise


Billy Idol – Rebel Yell

További alkotások a művész hivatalos és Instagram oldalán tekinthetők meg.

Bósa Diána

 

Facebook hozzászólások

heretique

,,Beyond the mist is Malkuth: the Kingdom. But it does not exist unless you make it so. It becomes as you create it. If you dare to walk into the mist, then you will build a world or you will cease to exist entirely. And you can do this thing." (Neil Gaiman - The Return of the Thin White Duke)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?