Repülés a Millenium Falconnal

A Disney mindent belead, hogy a cég történetének legnagyobb dobása legyen a Kaliforniában és Floridában épülő Star Wars tematikus park.

Már előre borítékolható, hogy a vidámpark legnagyobb szenzációja az élethű méretű Millenium Falcon lesz, amelynek a fedélzetét be lehet járni.

Az már csak hab a tortán, hogy a vezetőfülke repülés-szimulátorként kínál virtuális utazást. A Millennium Falcon: Smugglers Run (Csempészfutam) című attrakcióban  egy hatfős csapat teljesíthet egy interaktív küldetést a Falcon pilótafülkéjében.Az űrhajóról és a szimulátorról megérkezett az első bemutató videó.

A Star Wars Galaxy’s Edge hatvanezer négyzetméteres területen fekszik, egy eddig ismeretlen bolygó, a Batuu egy táját építik fel.  A hely hangulata  Jeruzsálemre és Isztambulra hasonlít, természetes a szokásos Star Wars látványvilággal és az erő misztikumával átitatva.  A maximális élményt biztosítja az is, hogy a látványosság zenéjét is John Williams szerezte.

A Kaliforniai park hivatalos megnyitóján megjelent George Lucas, Mark Hamill, és természetesen Harrison Ford, akinek szokás szerint be kellett rúgnia az öreg járgányt. A megnyitót online, élőben közvetítették.

Az érdeklődésre jellemző, hogy az első hónapra szóló, elővételben kapható jegyek mindössze két óra alatt fogytak el.

Facebook hozzászólások

You may also like...