Riverdale: Misztikus kisvárosi sorozattal próbálkozik a CW

Hófehérbe öltözött testvérpár indul neki az erdőnek, hogy aztán kettejük közül csak a legkevésbé se szimpatikus leányzó kerüljön elő élve. Rituális gyilkosság? Baleset? Ezzel a rejtéllyel veszi kezdetét a Riverdale, mely a legkisebb országos csatorna, a CW legújabb próbálkozása. A tévéadón olyan produkciók láthatóak, mint a No Tomorrow, a The 100, a Supergirl, a Flash, az Arrow, na meg a Legends of Tomorrow, szóval a Galaktika olvasók is megtalálják a számításukat, ha a CW-t választják véletlen. A Riverdale a pilot alapján egy egészen érdekes egyveleg lett, a Gossip Girlre jellemző párkapcsolati tinidrámát keveri a Twin Peakre jellemző körítéssel.

Kell ez nekünk? Kell hát. Mindamellett, hogy a Riverdale képregényadaptáció, a sorozat ügyesen hoz össze két látszólag nagyon távoli stílust. Az Archie Comics legnépszerűbb karakterein sokan nőttek fel, ezért is várták Amerikában rengetegen ezt a CW-féle feldolgozást. Ám az olvasók szerint a Riverdale túl sötét hangulatú lett, ráadásul a karaktereken is sokat változtattak. Mivel a sorozat főleg a tiniknek szól, ezért a főszereplőből kigyúrt srácot csináltak, aki a tanárnőjét kerülgeti. De van itt balfék leányzó, aki többet akarna Archie-tól, de csak barátnak jó. Emellett nem maradhatott ki a kisvárosba épp megérkező gazdaglány se, ennek ellenére a széria ezen oldala jól kiszolgálja a Gossip Girlhöz és a Life Unexpectedhez szokott nézőket. Van itt románc, amerikaifocisták, gonosz pompomlányok, és az a klasszikus gimis légkör.

riverdale-pilot12

A város azonban korántsem ilyen megszokott. Aki ismeri a Twin Peakset, amely egyébként hamarosan visszatér a képernyőkre, az örülni fog neki, hogy Riverdale-ben mindig nagy a köd, sötét van és ki tudja, mi bóklászik az erdőkben. Ahogy David Lynch sorozatát, úgy ezt is egy misztikus gyilkosság foglalja keretbe, az első évadot mindenképp ez fogja uralni. Ki a gyilkos, hogy halt meg az elkényeztetett gazdaggyerek, és ki lesz az első, akit lecsuknak a haláleset miatt? Merthogy ezt már a pilotban beharangozzák. Ez a darkos hangvétel egyébként jól áll a Riverdale-nek, remélhetőleg még jobban kihasználják majd az “ismeretlent”. Habár nem várunk a sorozattól egy Sikolyra jellemző mészárlást. De ki tudja, ugye.

A Riverdale tipikus CW sorozat, azaz mindenki szép benne, ennek ellenére a karakterek egész hitelesek. Már ha a jellemüket nézzük. A fényképezés se rossz. És aki a tiniszériák esetében a rágógumi popcorn számokra bukik, az is örülni fog a CW újdonságának. A potenciál megvan benne, afféle guilty pleasure-nek teljesen jó. De nemsoká úgyis visszatér a The 100, a hardcore sci-fi rajongók így nem szólhatnak semmi rosszat a csatornára.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?