Szigorú körülmények között zajlik a Star Wars: Episode IX forgatása

A Trónok harca rajongók sokat olvashattak arról, hogy az HBO sikerszériáját milyen szigorú körülmények között forgatják, például a munkálatok fölé bemerészkedő drónokat is egy különleges puskával lőtték le az elmúlt hónapok során. Ezen kívül a sorozat színészei csak digitális formában kapták meg a forgatókönyveket, amelyek a snitt felvétele után megsemmisítették magukat. Jó kérdés, hogy a Star Wars készítőgárdája innen vette-e az ötletet, de annyi biztos, hogy Mark Hamill (Luke Skywalker) friss nyilatkozata arról árulkodik, hogy hasonló körülmények között zajlik az Episode IX forgatása is, mely végre pontot tesz a Skywalker-saga végére.

Rendkívüli módon figyelnek arra, hogy egyetlen spoiler se szivárogjon ki az új Star Wars filmről. Ha a forgatókönyvben valamit újraírnak, akkor küldenek egy kollégát, aki elhozza nekünk a szkriptet. Elolvassuk, de egynél több napig nem lehet nálunk, szinte azonnal vissza is kell adnunk! Őrület, szinte olyan, mintha a CIA-nál dolgoznék – árulta el Mark Hamill, aki az Episode IX-beli néhány jelentetét már leforgatta, de a közeljövőben többször vissza kell még térnie a munkálatok helyszínére.

A színész szavaiból az is kiderült, hogy a forgatókönyveket speciális papírra nyomtatják, így nem lehet mondjuk beszkennelni se. A Luke Skywalkert alakító sztár visszaemlékezett arra, amikor az Egy új remény lapjait adta körbe a barátainak, hogy velük együtt mosolyogjon jókat a sztori fordulatain. Mára a Star Wars az egyik legnagyobb bevételeket produkáló franchise lett, még a Solo bukásával együtt is, így mostanra elképzelhetetlenné vált, hogy csak azért beleolvashasson valaki az új filmbe, mert jóban van valamelyik színésszel.

Hamill külön kérvényezte, hogy ő papír alapon kapja meg a szkripteket, ennek is különös oka volt.

Szeretem vizualizálni a jeleneteket, rajzolgatni a margóra, így megkönnyítve a tanulási folyamatot. Ha elektronikus formában kapnánk meg a szövegkönyvet, az nekem túl személytelen lenne. Az utolsó Jedik esetében magamnál tarthattam a forgatókönyvet, de széfbe kellett zárnom estére és mindig szem előtt kellett tartanom, amikor kivettem onnan.

A Star Wars IX-et J. J. Abrams rendezi, egyelőre hivatalos címe nincsen. Csupán annyit tudni biztosan, hogy 2019 decemberében érkezik a mozikba.

Facebook hozzászólások

You may also like...