Tartós tejet már ne vegyél… – No Tomorrow sorozatpremier

Kétrészes mini cikksorozatunkban összeszedtük azokat a most induló sorozatokat, melyek érdekelhetik az SF, fantasy, vagy horror rajongókat. Akadnak olyan szériák is, melyek sokadjára startolnak el a kisképernyőkön, de gőzerővel indítják a vadonatúj címeket is.

Utóbbira remek példa mostani alanyunk, a No Tomorrow.

A sztoriról nagyjából annyit érdemes tudni, hogy a főszerepben egy teljesen átlagos lány áll, ki igyekszik a legtöbbet nyújtani munkahelyén, és szereti, ha minden rendezett körülötte. Hétköznapibb sztereotípia talán már nem is lehetne, de gyanítom, hogy a lány karaktere direkt ennyire túlzó. A sors azonban közbeszól, mikor Evie (Tori Anderson) váratlanul megismerkedik a szintén sztereotíp klisével, Xavierrel (Joshua Sasse). Életmódjuk tökéletesen ellentéte a másikénak, és ettől egészítik ki egymást.

A carpe diem felfogás azonban nem légből kapott Xavier számára. Kimatekozta, hogy a világ belátható időn belül el fog pusztulni. Egészen pontosan 8 hónap és 12 nap múlva egy aszteroida ütközik a Földnek, és bekövetkezik az apokalipszis. Noha Xavier gyakorlatilag teljesen ismeretlen Evie számára, ő azonban mégis könnyedén elhiszi a férfi meséjét, aki egy masszív, kétszáz diából álló kiselőadást akart prezentálni a lánynak. Ha ennyit foglalkozott vele, akkor biztosan valóság. Nem, kedves összeesküvés gyártók, ennyitől még nem lesz egy teória valós.

no tomorrow

Azonban a konteóba illő történet körül egyre több „véletlen egybeesés” kerül napvilágra, melyek egytől egyig Xavier igazát bizonyítják.

A romantikus, SF-töltetű vidám sorozat első része egész jól sikerült. Evie kicsit talán túl naiv, Xavier pedig a megtestesült sztereotípia, de érződik közöttük a kémia, amitől kifejezetten remekül szövődhet tovább a romantikus szál. Kevés szellemes poént láthatunk, hallhatunk, pedig a különböző helyzetekből adódóan elfért volna a könnyedebb hangulat.

Jó ötleteket láthattunk a No Tomorrow első részében, ami kicsit kizökkenti a nézőket a szokványos romantikus történetek fogságából, és valami újjal próbálkozik, és ezzel színt vihet a zsánerbe. Személy szerint tőlem kifejezetten távol áll a műfaj, de furcsa módon élveztem Evie és Xavier szerencsétlenkedéseit az első pillanattól kezdve.

Tehát aki egy igazán könnyed, hétköznap esti szórakozásra vágyik, vagy csak egyszerűen kikapcsolódna monitorja, vagy tévéje előtt, nyugodtan kezdje el a No Tomorrow című sorozatot. Ám, hogy meddig képes a sorozat tartani ezt a törékeny egyensúlyt, évadkritikánkból majd kiderül!

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?