Tavasszal érkezik az Amerikai istenekből készült sorozat

Április 30-án rajtol el a népszerű Gaiman-regény – az Amerikai istenek – alapján készült ígéretes sorozat. Neil Gaiman korunk egyik legfelkapottabb, már-már kultikus írója, nem is véletlenül. Művei egyszerre szórakoztatóak, lehengerlőek, izgalmasak és frissek. És nem mellesleg „furcsák”. Az író egyszerre játszik több zsánerrel. Legjellemzőbbek a horror, thriller, sci-fi és fantasy jegyek, amik miatt igazán különleges elegyet alkotnak történetei.

Több díjjal is kitüntették, köztük Hugo-, és Nebula-díjat is bezsebelt már. Az 57 éves szerző talán legismertebb regényéből készít Bryan Fuller (Hannibal TV-sorozat, Haláli hullák hajnala) sorozatot, mely az előzetesek alapján elképesztően jó lesz. Noha nem lehet nagyjából másfél percnyi anyag alapján messzemenő következtetéseket levonni, de a színészek kiválasztása, a fényhatások, és úgy igazából minden nagyon passzol a könyv hangulatához.

Szedjük is össze, mik azok a fontosabb dolgokat, amiket eddig tudunk a sorozat kapcsán.

American-Gods-Cast-at-Comic-Con-american-gods-tv-series-39787286-960-675

Az első évad egyelőre úgy néz ki, nyolc epizódos lesz, a későbbi szezonok tíz-tizenkét részből állhatnak majd.

Árnyék szerepében Ricky Whittle lesz, akit a The 100 (A Visszatérők) című sorozatban láthattak a nézők. Szerdát pedig Ian McShane alakítja majd. Őt láthattuk már a Dallasban, Columboban, A Karib tenger kalózaiban, de számtalanszor adta hangját animációs filmekhez is. Például a Kung Fu Pandában ő szólaltatta meg Tai Lungot. Szerepelt az American Horror Storyban, az Óriásölő című filmben, illetve a John Wickben is tiszteletét tette. Lényegében legtöbbször rosszarcú bűnözőt, vagy simlis gengsztert játszott. Ha nem is közvetlenül illik majd Szerda szerepéhez, reményeink szerint McShane remekül fog helytállni a karakter képében.

Akinek nem elég a könyv és a sorozat, az képregény formájában is élvezheti az Amerikai isteneket. A Gaiman művéből készült képregény nem régiben jelent meg a Dark Horse gondozásában. Az illusztrációkért Scott Hampton  volt a felelős, illetve a füzet megírásában P. Craig Russell munkálkodott.

Április 30-án tehát szemeket nyitva tartani, és figyelni az új istenek összecsapását a régiekkel.

A műsor az amerikai Starz csatorna hálózatán lesz elérhető.

Íme a sorozathoz tartozó kedvcsináló előzetes:

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?