Tévés rebootot kap a Sin City

A Sin City Frank Miller legendás képregénysorozata, mely először 1991 és 1992 között jelent meg a Dark Horse Presents gondozásában, azóta pedig a mainstream mozirajongók is felfedezték maguknak ezt a noir univerzumot, tekintve, hogy a 2005-ös filmadaptáció óriási siker lett. Az eredeti alkotásban olyan sztárok szerepeltek, mint Jessica Alba, Brittany Murphy, Bruce Willis, Elijah Wood, Clive Owen, Benicio del Toro, Mickey Rourke, vagy épp Carla Gugino. A film és a képregény is arról vált ismertté, hogy egy különösen sötét világban játszódnak, ahol jórészt fekete-fehérben zajlanak a véres kalandok, ergo a Sin City a noir stílus csúcsának tekinthető.

Ahogy az első részt, úgy a Sin City: A Dame to Kill For című második felvonást is a Frank Miller-Robert Rodriguez páros rendezte, a 2014-es mű azonban kissé cserben hagyta a rajongókat. A második epizód minősége se volt az igazi, illetve a pénztáraknál is durván elhasalt a film, annak ellenére, hogy több arc visszatért a 2005-ös Sin Cityből, ráadásul az újonnan érkezők között ott volt Joseph Gordon-Levitt, Eva Green és Josh Brolin is. A Sin City mindig is a sajátjának tudhatta az epizodikus felépítést, így nem annyira meglepő, hogy a Deadline értesülése szerint tévésorozatos rebootot kap az alkotás.

sin-city-reboot2

A nézők örülhetnek, ugyanis a Sin City sorozat egyik producere a The Walking Dead egykori showrunnere, Glen Mazzara lesz, aki 2 évadon keresztül egyengette a produkció útját. A másik készítő neve már nem annyira bizalomgerjesztő, ugyanis Len Wiseman nevéhez az Underworld filmek és a Total Recall remake kapcsolódnak. A kisképernyős változat a hírek szerint új, eredeti karakterekkel jön, és maximum annyi közös lesz benne és az eddigi két filmben, hogy ugyanabban a depresszív világban játszódnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy Frank Miller közreműködik-e az új Sin City szérián, az io9 szerint elképzelhető, hogy az alkotót kihagyják a dologból.

A Sin City egyelőre nem tudni, hogy melyik csatornára érkezik, de a The Weinstein Company nagyon komolyan gondolja az új adaptációt, tekintve, hogy 2013 óta azon dolgozik a cég, hogy tévésorozatos formában is követhessük a bűn, prostitúció és drogdílerek által irányított sötét, noiros világ mindennapjait. A Sin City alkotója, Frank Miller megjárta a Marvel és a DC berkeit is karrierje során, erről bővebben itt írtunk.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?