Tévésorozat lehet a V mint vérbosszúból

A V mint vérbosszú című 10 részes képregénysorozat 1982 és 1988 között jelent meg az Egyesült Királyságban, 2005-ben pedig Alan Moore és David Lloyd alkotásából filmes adaptáció is készült. A főszerepekben akkor olyan színészek tűntek fel, mint Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Fry és John Hurt. A történet a közeli jövőben játszódik, amikor Angliát brutális diktatúra sanyargatja, egy V nevű forradalmár azonban elkezdi megtisztítani a rendszert a korrupt emberektől.

A Bleeding Cool értesülései szerint a brit Channel 4 készíthet sorozatot a V mint vérbosszú alapján, ami főleg azért jó hír, mert a képregény történetét végre bővebben ki lehetne fejteni, mondjuk egy 8-10 órás évadban. A V mint vérbosszú egyébként főleg az olyan anarchista szervezeteknek jelentett sokat, mint az Anonymous, amelynek tagjai azóta is a kultikus Guy Fawkes maszkban mutatkoznak.

A Channel 4-nak az elmúlt években olyan produkciókat köszönhettünk, mint a szuperhősös Misfits, az androidos Humans, a Black Mirror első két évada, vagy éppen a Philip K. Dick’s Electric Dreams. Így a dolog akár jól is elsülhet!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?