The Defenders pilot: Összeálltak a Netflix szuperhősei

A Marvel jobbára nagyon jó abban, hogy a szuperhőseit összehozza egy-egy film erejéig, így láthattuk a Bosszúállók 1 és 2-ben, ahogy Amerika Kapitányék különféle gonosztevőket csípnek grabancon, illetve a Civil War is hasonló hero team-up film volt. Most egy teljesen más terepen akar bizonyítani a képregénygyár, hiszen a Netflixes hőseit, azaz Daredevilt, Jessica Jonest, Luke Cage-et, illetve Iron Fistet hozzák össze egy 8 részes évadra, a sorozat címe pedig The Defenders lett.

New York elég nagy játszótér, hiszen megfér benne több szuperhős is, ami pedig ennél is fontosabb, hogy egy ekkora város a sokszínűségnek is teret tud adni. Ez pedig abszolút jelen van a The Defenders pilotjában, hiszen Luke Cage Harlem hőseként tűnik fel, Iron Fist a csatornákban verekszik, Daredevil azzal küzd, hogy van-e még egyáltalán idegzete szuperhősként a gonoszt kergetni, Jessica Jones pedig csak iszik és nihilizmusba menekülve nem törődik senkivel és semmivel.

defenders101-b

– People call me Foggy.
– And you let them?

Az első részben a képi világ és a zene is támogatja azt, hogy különféle stílusú városmegmentők sorakoznak fel, egyelőre azonban egy-két érdekesebb találkozáson kívül nem áll össze az első részben a The Defenders. Ez persze a Netflix nézőinek korántsem meglepő, ugyanis az eddigi sorozatok is lassan építkeztek, türelem kellett a nézők részéről is ahhoz, hogy az igazán ütős részekig elérjenek az adott produkciók.

defenders101-c

Az online videotéka eddigi legjobb Marveles sorozata egyértelműen a Daredevil volt, ebből készült 2 évad és kapott egy spinoffot is, mely a hamarosan bemutatkozó The Punisher lesz. Itt, a The Defenders első részében is jórészt Matt Murdock karaktere hozza a mély drámát, habár biztatónak tűnik a Jessica Jones-féle különös nyomozás kezdete is. Luke Cage és Iron Fist némileg kilógnak az összképből, de hátha amint összeállnak a hősök, a köztük lévő dinamika javít majd a gyengébb szereplőkön is.

defenders101-d

Ebben főleg azért lehet reménykedni, mert főgonosznak a jól ismert The Hand mellett megkapjuk Sigourney Weavert is, a színésznőt az egyszeri sci-fi fanok akár a telefonkönyv olvasgatása közben is szívesen néznék, itt pedig a karaktere rögtön a pilot végén előidéz egy jó kis katasztrófát New Yorkban. Fogalmazzunk úgy, hogy megrázza Daredeviléket, de erősen.

A The Defenders 1×01 nem hoz semmi különöset, ám egy-két karaktert jó viszontlátni és reménykedni abban, hogy a készítők tovább tudják építeni ezt a Netflixes univerzumot. Bízzunk benne, hogy a sorozat jól meg tudja majd magyarázni, hogy pontosan mi ez a nagy fenyegetés és miért kell összeállniuk a hősöknek. A kezdés kap egy 7/10-et és indulhat a darálás!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?