Titkok a műhelyből 2. – Star Wars VII

Ebben a részben az űrhajókról, a díszletekről, és persze a látványtervekről igyekszünk minél több fotót és információt megosztani veletek. Nyilván csak abból táplálkozhatunk, ami az internetre kiszivárgott, de így is egy rendkívül széles paletta tárul majd elétek.Űrhajók

Vajon, az első részben  megismert szereplők milyen „vasakat” vezetnek majd?  Ami az űrhajókat illeti, sokáig kérdéses volt, hogy vajon az új filmben mely „régi ismerősökkel” találkozhatunk ismét. Aztán a rendező, J. J. Abrams május 21-én egy nem akármilyen videóüzenetet készített a forgatásról. Ebben egy X-szárnyú mellett pózolva hívta fel a figyelmet a Star Wars: Force for Change nevezetű kezdeményezésre, hogy kreatív megoldásokkal lehessen szolgálni korunk legégetőbb problémáira. Kampányával az UNICEF innovatív programjaihoz kívánt támogatást gyűjteni, hogy a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeinek nyújtsanak segítséget. Ám kisfilm másfajta célt is szolgált: hosszú idő után itt láthatott a közönség először X-szárnyút:

Az X-szárnyú vadászgépek mindig is az egyik legnépszerűbb Star Wars űrhajóknak számítottak. Aztán úgy szeptember vége felé a következő képek tűntek föl a neten:

A hagyományos típus mellé kaptunk valami egészen mást. Na, jó; annyira nem más. De nagyon elegáns lett az új szénfekete X-szárnyú, ami mintha átesett volna egy birodalmi átalakításon. Vajon ki fogja vezetni?

(Ezek a képek nem belső ’munka’ eredményei: egy kívülálló készítette őket, valószínűleg drónokkal, vagy repülőről felvéve.)

A LatinoReview értesülési szerint legalább négy pilóta is van a főbb szereplők között (talán Daisy Ridley és John Boyega karakterei?), ami megmagyarázná az űrhajók részletes kidolgozottságát. Állítólag az Oscar Isaacs által megformált karakter nem lesz köztük, ugyanis ő majd a Millennium Falcon-t fogja vezetni. Egy dolog azonban egészen bizonyos: azt is rebesgetik, hogy egy nagy csatajelenet várható majd X-szárnyúakkal. Tehát hamarosan harc közben láthatjuk majd ezeket a csodálatos gépeket.

A Millennium Falcon visszatérését sokáig homály övezte. Maga Abrams is sokáig húzta a rajongókat a tweetjeivel:

Aztán a Tmz.com végre megírta, hogy a Rebel Alliance-hez közeli források újabb képeket osztottak meg, melyek egy titkos forgatási helyszínen készültek, valahol az Egyesült Királyság területén. (képgaléria: http://www.tmz.com/2014/06/03/star-wars-episode-7-millennium-falcon-set-photos/) És igen, az ott a Millennium Falcon. Van itt még egy disznószerű állat is, és nagyon úgy néz ki, hogy épp egy X-szárnyút raknak össze a háttérben.

Látvány tervek a Millennium Falcon-ról és pár díszlettervről a Jedirend.com jóvoltából:

A Badass Digest-es Devin Faraci forrásai szerint Han Solo és Chewie egy nem is akármilyen szuper Csillagrombolót fognak vezetni. Ráadásul Han kabátján egy birodalmi rangjelzés is feltűnik majd. Faraci továbbá beszámolt még arról, hogy újabb ismerős űrhajók is láthatóak lesznek majd a filmben, melyek közt feltűnik majd a TIE vadászok mindhárom változata: a klasszikus, a TIE Interceptor és egy, egészen új típusú TIE bombázó. Ez utóbbinál a fülkék egymás felett, nem egymás mellett lesznek.

Rohamosztagosok

Az első képen szokványos rohamosztagosokat láthatunk, ahogy azt megszokhattuk a Star Wars univerzumban:

A következő képet az IndieRevolver szivárogtatta ki. Ez az új típusú, rohamosztagos sisak már nem egészen szimmetrikus: csak egy légzésre alkalmas nyílás van lent, egészen a szájnál, bal felé. A fehér orr-résznél lévő fekete „szájrész“ területe pedig valószínűleg csak egy hálószerű szövet. A szemet elfedő lencsék még mindig jól el vannak különítve, de az újonnan hozzáadott fekete keret miatt úgy tűnhet, mintha csak egyetlen darab lenne belőle.

Állítólag a fenti sisak nem egy szokványos rohamosztagos felszerelése lesz, hanem, ahogy a Badass Digest is megerősíti, egy Snowtrooper sisakja, mely játszi könnyedséggel eltávolítható arcmaszk is egyben. A Hó osztagosok fegyvere egy lángszóró lesz, és nagy valószínűséggel azon a jégbolygón fognak állomásozni, ahol a titkos fegyver is épül.

Az IndieRevolver által publikált következő látványrajzon viszont egy újradizájnolt rohamosztagost láthatunk: egy, úgynevezett Króm rohamosztagost.

A tradicionális, fehér páncél helyett egy speciális fémötvözetből készül majd a védőruhájuk, mely álcázásra alkalmas lesz. Viszont a sisak egy kicsit mintha hasonlítana egy Cylonra az eredeti Battlestar Galactica sorozatból…

A LatinoReview szerint valószínűsíthető, hogy ezek a Króm rohamosztagosok egyfajta magán biztonsági osztagként funkcionálnak majd Adam Driver karaktere mellett, és ők alkotják majd az új Birodalmi erőket.

A krómosztagosoknak lesz egy vezetőjük is, aki állítólag palástot és egy wampafogból készült fénykardot hord. Nagy valószínűséggel ilyen lesz Gwendoline Christie karakterének páncélja és fegyvere:

További helyszínek és látványtervek:

Szerintem a képek magukért beszélnek. 🙂

Látványtervek a Geekz.444.hu jóvoltából:

A MakingStarWars.net értesülései szerint egy sivatagos bolygót látunk, mely nagy valószínűséggel Daisy Ridley karakterének, Kirának az otthona. Meg nem erősített források szerint ez nem a Tatooine.

Látványtervek a Jedirend.com jóvoltából:

A forgatás Abu-Dzabi-ban zajlott, ahol a látványtervek alapján elvileg egy űrkikötőt láthatunk:

Egy rajz Kiráról…

…és egy másik, nagy valószínűséggel Boyega rohamosztagosának TIE-vadászáról:

Miután Ridley és Boyega karaktere rátalál Luke kardjára, meglátogatnak két öreget, ahol az utóbbi bekapcsolja majd a fénykardot:

Néhány koncept-rajz a karakterekről és a lehetséges helyszínekről:

Ez elvileg egy új hajó lesz, a neve U-szárnyú vadász:

Kira, amint épp összecsap ellenfeleivel a jégbolygón:

És legvégül Vader összeégett maszkja:

Az első rész itt olvasható.

Bósa Diána

Kapcsolódó linkek:
http://www.starwars.com/
; http://www.latino-review.com/; http://www.giantfreakinrobot.com; http://indierevolver.com; http://badassdigest.com/; http://makingstarwars.net/; http://jedirend.com/; http://geekz.444.hu/2014/10/15/egy-rakas-gyonyoru-latvanyterv-az-uj-star-warshoz/; http://roboraptor.blog.hu/2014/12/02/star_wars_vii_minden_de_tenyleg_minden_amit_eddig_megtudtunk

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?