Twin Peaks: mozgalom indult Lynchért

David Lynch kivonul a kilencvenes évek kultsorozatának, a Twin Peaksnek a folytatásából, amelyet múlt év őszén hirdetett meg a CBS tulajdonában lévő Showtime.

A kábelcsatorna reményének adott hangot, hogy megmentheti a folytatás elkészítését. A hír hatására nem csak rajongók, de a sorozatban játszó színészek is elkeseredtek, ezért útjára indítottak egy mozgalmat, amely azt a célt tűzte ki, hogy a gyártó szánjon több pénzt a folytatás elkészítésére.

David Lynch Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a pénzről kialakult nézeteltérések miatt nem lesz a rendezője a Twin Peaks kilenc epizódra tervezett folytatásának. Mint írta, nem kapott elegendő fizetséget arra, hogy úgy készítse el a filmet a forgatókönyvből, ahogyan azt érzése szerint meg kellene csinálni. Ahogy arról a BBC News beszámolt, Lynch a döntését közölte a színészekkel is, akik annyira elszomorodtak a hír hallatán, hogy egy videóban üzenték meg, milyen lenne a Twin Peaks David Lynch nélkül. (Hogy csak két példát említsünk, olyan, mint a kutya ugatás, vagy éppen a pincérnő “egyenruha” nélkül.) Több se kellett, hogy a közösségi oldalakon elinduljon a #SaveTwinPeaks mozgalom, amelynek keretében maga Ray Wise (ő játszotta Laura Palmer apját) is posztolt egy képet a Twitter falán, amelyen Linch-csel együtt látható.

A Showtime kábelcsatorna Lynch közleménye miatt szomorúságának adott hangot, de reményét fejezte ki, hogy megmentheti a Twin Peaks sorozat folytatását úgy, hogy mind Lynch, mind a társzerző Mark Frost “a fedélzeten marad”. Közölték, úgy vélik, “sikerült előrelépést elérni a Lynch-csel folyó tárgyalásokon a költségvetésről fennmaradt néhány kérdésben”.

Az eredeti tervek szerint mind a kilenc epizódot Lynch rendezte volna, aki közösen írta a forgatókönyvet és osztozott volna a produceri feladatokon Mark Frosttal, akivel annak idején is közösen dolgoztak.

Ahogy arról mi is cikkeztünk, már régóta napirenden volt a Twin Peaks folytatása, Lynch azonban egy ausztrál rendezvényen aggodalmát fejezte ki a munkálatok miatt. Az akkori pletykák arról szóltak, hogy a rendezőnek még nincs érvényes szerződése és több szereplővel sem sikerült még megállapodni a folytatásról. De hogy jó hír is legyen a rajongóknak: az biztos, hogy Kyle MacLachlan visszatér Dale Cooper szerepébe.

A Twin Peaks 1990-ben és 1991-ben két évadban futott. A történetben Dale Cooper (Kyle MacLachlan) FBI-ügynök egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány, Laura Palmer ügyében nyomozott a képzeletbeli, titokzatos Twin Peaks városkában. A sorozat három Golden Globe-díjat kapott. Lynch 1992-ben Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! címmel mozifilmet is készített a tévésorozat nyomán, amelyet a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutattak be.

Az új széria napjainkban játszódik és “régóta várt válaszokkal” is szolgál majd – közölte korábban a Showtime. Kyle MacLachlan visszatér Dale Cooper szerepébe.

Lynch és Frost már megírta a folytatás forgatókönyvét. Az új sorozatot jövőre, az eredeti fináléjának 25. évfordulóján mutatnák be.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?