Új sorozatok a láthatáron!

2016 nem lesz az SF, vagy fantasy éve Hollywoodban, de azért szép számmal lesz mit néznünk idén is. Már túl vagyunk a Függetlenség napja folytatásán, könny csorgatva, harci kiáltások közepette véget ért a Trónok Harca hatodik évada, és a decembert is tűkön ülve várjuk, hiszen kíváncsiak vagyunk, mit hoz majd az idei Star Wars mozi, a Zsivány Egyes.

December azonban még elég messze van, addig pedig nem ártana valamivel lekötni magunkat. Ezekre a kisképernyős sorozatokra lesz érdemes odafigyelni a közeljövőben. (Emellett megemlítünk olyan szériákat is, amelyeket ugyan már bejelentettek, de csak 2017-től kezdik sugározni őket.)

  1. Time After Time (2017-)

A cím ismerős lehet, valóban létezett egy ugyanilyen című alkotás, még 1979-ben, Időről időre fordítással. A sorozat elvileg H.G. Wells életútját fogja követni, természetesen fantasztikumokkal megfűszerezve.

 

  1. MacGyver (2016 szeptember)

A cím azt hiszem, mindenkinek sokat mondó lehet. Az amerikai kormány mindent megoldó szakembere újra visszatér a képernyőkre. Kilóghat az SF sorából, de hogy valaki képes legyen egy fülpiszkáló segítségével bombát gyártani… az már fantasztikus! A 80-as évek sikersorozatának újragondolása szeptemberben indul.

 

  1. Frequency (2016 október)

A 2000-ben bemutatott Frequency című film sztoriját dolgozza fel az azonos című sorozat. Egy rendőrnyomozónak sikerül rég elhunyt édesapjával (szintén detektív) kapcsolatot létesítenie rádióadás révén, majd együtt oldanak meg ügyeket, mindeközben bonyolult kapcsolatukat is igyekeznek rendezni egymással. Enyhén szólva is furcsa sztorinak ígérkezik, mindenesetre megér egy próbát.

 

  1. The Exorcist (2016 szeptember)

Az Ördögűző sem egy semmitmondó cím, hiszen minden horror-rajongó egyik kötelező darabjáról van szó. Az 1971-es regény, és az 1973-as film alapján készül a széria. A történet fő vonulata nem tartogat sok meglepetést: egy pap ördögűzéseket hajt végre, és démoni lelkektől szabadítja meg a szerencsétlenül járt embereket. Mivel egyre több a remake, és egyre borzasztóbbak a filmekből készített sorozatok (üdv, Különvélemény!), egyelőre nem tesszük magasra a mércét, de illene egy pazar horror-műsort összedobni a készítőknek.

 

  1. Timeless (2016 október)

Egy furcsa trió kapja a megtisztelő feladatot, hogy megvédjék ismert történelmünket a változástól. Az előzetes nem sok újdonsággal szolgál, és látványra sem lehetne azt mondani, hogy jól néz ki. Azért még ne írjuk le, elképzelhető, hogy egy nagyon frappáns, csavarokkal teli sorozatot nézhetünk ősztől.

 

  1. Taken (2016)

„Nem tudom ki maga, de megtalálom, és megölöm!” – Hangzik a már mémmé vált híres mondata Liam Neeson-nek az Elrabolva című filmben. Egyelőre nem sok fogalmunk van, miről fog szólni a moziból készült sorozat, de valószínűleg Bryan Mills megpróbáltatásai előtt fog játszódni, ahol szintén rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül. Reménykedünk egy izgalmas thrillerben!

liam neeson meme

 

  1. Emerald City (2016 szeptember)

És ismét egy újragondolás. Ezúttal egy örök klasszikus kerül terítékre, mégpedig az Óz, a nagy varázsló története. Ez már biztosan nem ugyanaz a Kansas lesz…

 

  1. Midnight, Texas (2016)

„Twin Peaks keresztezése a True Blood-dal” – írja az IMDb a sorozatot illetően. Lesz itt minden, mi természetfeletti: vámpírok, boszorkányok, vérfarkasok, és még angyalok is. E rejtélyes fantasy sorozat pilot részében bemutatkozik Manfred, a látó, ki új környékre költözik. Ezt inkább vígjátéknak lehetne elképzelni, de reméljük drámában sem lesz hiány.

Midnight Texas - Season Pilot

Az uborkaszezont átvészelve ezek az új sorozatok fognak ránk várni, de természetesen becsatlakoznak melléjük a már megszokottak is, melyekről igyekszünk mi is részletesen beszámolni.

A napokban indult a Dark Matter második szezonja, hamarosan véget ér a Preacher bemutatkozó évada, nem sokára kezdődik a Mr. Robot második szezonja, de ősztől visszatérnek kedvenc kisképernyős szuperhőseink is. Jövőre pedig folytatást kapunk Shannara: A jövő krónikáiból, és a Térségből is. Ezek mellett még számos egyéb sorozat készülőben van, unatkozni biztosan nem fogunk.

 

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?