VR szemüveg dizájn, ami mindenkit levesz a lábáról

Ha VR headsetekről van szó, az emberek elsősorban a nagy, feketedoboz alakú, felettébb otromba kinézetű szerkezetekre gondolnak, amik láthatóan a funkcionalitást helyezték előtérbe a külsővel szemben. Ezzel a mára elfogadott hozzáállással megy most szembe a Panasonic, az új virtuális valóság szemüvegükkel, ami nem csak elfogadhatóan működik, de úgy érezhetjük magunkat benne, mintha az Avengers filmekből ismert Tony Stark stílusát viselnénk.

Az új szemüveg, rendkívül kompakt, így nem is tesz akkora súlyt a viselője fejére, mint az előző headsetek. Elölről inkább hasonlít egy steampunkos hegesztő szemüvegre, mint egy játék hardverre. A viselete nagyjából olyan, mintha egy túlméretezett úszószemüveget hordanánk. A szemüveg szára végén pedig 2 apró fülhallgató gondoskodik az audiovizuális élményről.

Ezek a fantasztikus szemüvegek a közeljövőben nem lesznek megvásárolhatók, és lehetséges, hogy nem is videojátékokhoz lesz használatos elsősorban, mert a dizájn nem tökéletes, mert egyelőre csatlakozóval kell hozzákötni a számítógéphez, ami miatt a vezetékbe könnyen belegabalyodhat a felhasználó. Arról nem is beszélve, hogy nem olyan tiszta a képe a prototípus szemüvegnek, mint a régi, de jól bevált doboz VR szemüvegek.

Facebook hozzászólások

You may also like...