Flashpoint Paradox – Elindult a The Flash harmadik évada

Idén októberben is egymás után indulnak el a DC képregényekből adaptált sorozatok. Immáron a CW csatornához átszerződött Supergirllel együtt négy szuperhős kalandjait nézhetjük a hét majdnem minden napján, akár magyar szinkronnal is.

A sort a héten a The Flash, azaz a Villám kezdte. Harmadik évaddal tért vissza a sorozat, mely ismét egy népszerű DC-s képregénytörténetet vesz alapul, a Flashpoint Paradoxot.

Barry Allen megint visszamegy az időben, ezúttal sikerül megakadályozni édesanyja meggyilkolását. Párhuzamos idősíkot hoz ezzel létre, és látszólag minden tökéletes az alternatív életében. Apja, és anyja boldog házaspárként éli életüket, Irist sikerült randira hívnia, és Flashként sem kell ügyködnie, hiszen akad más, aki elvégzi helyette a bűnüldözést.

flash timeline meme

Azonban az Idő nem hagyja magát. Ahogy Stephen King 11.22.63 regényében, úgy itt is érvényes a sokszor olvasott mondat: a múlt makacs, és nem akarja, hogy megváltoztassák. Barry mostani élményei lassacskán felülírják másik életéből származó emlékeit. S ha egyszer azok megszilárdulnak, akkor az alternatív sík válik Barry állandósult világává. A morális vívódásra végül Kid Flash halála teszi fel a pontot. Barry ráveszi Reverse Flasht – akit eddig fogságban tartott –, hogy újra menjenek vissza az időben, és állítsák vissza az eredeti állapotokat.

Ahogy az sejthető, az idő nem állt vissza maradéktalanul eredeti formájában, így a következő epizódok valószínűleg ezen dilemmák megoldásával fog telni.

the-flash-kid-flash-featured-07132016

A Flashpoint jelenségen némileg változtattak, hogy illeszkedjen az eddig felvázolt körülményekhez. Az eredeti történet talán az egyik legjobban sikerült DC képregény, ráadásul megannyi rajongó kedvence is. Az alternatív világban élő szuperhősök közül sokan gonosszá válnak, de például Bruce Wayne-ből sosem válik Batman, hiszen ő leli halálát a sokszor látott színházi merényletnél. Apja, Thomas húzza magára a denevérruhát, anyja, Martha pedig beleőrül a veszteségbe, s ő lesz a Joker. Egyszer ezt még szeretnénk élőszereplős filmben is látni, az már biztos! Akit jobban érdekel a téma, nagyszerű egészestés animációs film készült a sztoriból, Justice League: The Flashpoint Paradox címen. Érdemes megnézni.

A Flash harmadik szezonja remekül indult, pont úgy, ahogy az első kettő is tette. A feszültségkeltés is jól sikerült, aki eddig is megvolt elégedve a skarlát gyorshajtó kisképernyős adaptációjával, ezután sem lesznek gondok (reméljük, nem jut majd a Zöld Íjász sorsára). A DC-rajongóknak kedvezve újra ikonikus főgonosz teszi tiszteletét Doctor Alchemy szerepében a szezon későbbi epizódjaiban.

flash-season-2-flashpoint-art

Valamiért úgy tűnik, hogy a készítők a Flash sorozatba sokkal több energiát fektetnek, mint társaiba (Arrow, Supergirl, Legends Of Tomorrow), és ez érződik is a színészek munkáján, a speciális effekteken, vagy éppen a történet kidolgozottságán. Nem állítom, hogy hibátlan a sorozat, de folyamatosan fejlődik az egész Flash-univerzum.

Idén is számíthatunk majd crossover epizódokra az Íjásszal, Supergirller, de akár a Holnap Legendái is feltűnhetnek majd a keresztepizódok során. Izgalmasnak hangzik, reméljük jól is oldják meg a történetet.

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Vele lesz vége az arrow szériának. Vagyis arrow holnap legendái supergilr- flash. Amit fordulópontnak fognak hívni.

Vélemény, hozzászólás?