Lélegzetelállító a 3D nyomtatott táncosnő

Amikor egy igazi szupercsapat áll össze, nem csoda, hogy forradalmi lesz a végeredmény.

A többszöri Grammy-díjas angol elektronikus zenei duó, a The Chemical Brothers 2015 nyarán jelentette meg legújabb, Born In The Echoes elnevezésű albumát. Ezen szerepel a Wide Open című dal, melynek videoklipje 2016 január végén debütált a neten. A videóban egyetlen táncosnő szerepel, akinek táncát végig  követi a körülötte forgó-mozgó a kamera. Ebben eddig nincs semmi különös – csakhogy mindeközben a nő teste fokozatosan 3D nyomtatású formákká változik át. Az anyag szerkezete hálós, ezért folyamatosan átláthatunk rajta, még akkor is, amikor a nő egy tükör elé penderül.

A táncos a tokiói születésű, de Angliában nevelkedett  Sonoya Mizuno, aki balettosként és modellként is kipróbálta már magát, élete első filmszerepét pedig az Ex Machina című sci-fiben kapta. A trükköket a díjnyertes The Mill ügynökség készítette, a rendezői szék(ek)ben pedig a szintén több díjat bezsebelt Dom&Nic rendezőpáros ült, akik több mint 10 éve készítenek reklámokat és zenei videókat világsztároknak és óriáscégeknek.

A végeredmény főként azért döbbenetes, mert teljesen valósnak hat: az önmagában is élvezetes zene és tánc mellett az átalakulás mintegy mellesleg és teljesen természetesen történik meg, mint a produkció és a művészi önkifejezés része.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?