Videojátékokból filmek: miért nem lettek sikeresek?

videogames

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

Ezt láttad már?...

4 válasz

 1. benyo47 szerint:

  Miért? Mert nem történetek. Filmen igazi élményt a látvány akkor nyújt, ha valamilyen történetet szolgál. Ezt a fontos elvet pár éve elfelejtette a filmgyártás.
  Most fejeztem be a Mitágó erdő második, magyarul kiadott könyvét, a Lavondysst. Isten irgalmazzon, hogy a zéró gondolkodáshoz és fantáziához szokott filmipar rátegye a kezét. Túl értékes, túl gyönyörű ahhoz, hogy vászonra vigyék…
  Ahhoz fel kell nőnie a film világának.
  Nos, erről van szó… :)

 2. Csokis szerint:

  Azért illet volna megemlíteni a Doom-ot, és a filmadaptációt (meg talán még az Alone in the Dark is elfért volna). Amúgy jó lett a cikk, de a Doom kihagyása elég nagy hiba szvsz! :)

 3. TBC szerint:

  Egyszerűen azért, mert teljesen más a két műfaj. A könyv és film között könnyebb az átjárás, elvégre a kettő igazából nagyon hasonló. Mindkettőben egy kész, előre gondosan megírt történet játszódik, akár sok szereplővel, és mindennek jelentősége van a végkifejlet szempontjából. Ha a főszereplő valamit máshogy csinálna, már nem állna össze ugyanaz a történet.
  Ellenben egy játékban van egy vagy több szereplő, amit a játékos irányít, és a játék adta kötöttségeken belül szabadon cselekedhet. Nincs megkötve, hogy mikor mit kell csinálnia, van mozgástere. Ez pont az ellenkezője a filmek előre megírt, kerek egész történetének. Továbbá egy játékban nem áll rendelkezésre mindaz, ami egy filmben igen. Például a kommunikáció. Egy filmben a szereplők beszélgetnek, egy játékban viszont legfeljebb az előre megadott mondatokat ismételgetik. Egyszerűen teljesen mást ad egy film, és mást ad egy játék.

 4. mikropolisz szerint:

  ott a pont tbc.
  a játék létrehoz egy elsôdleges hullámot, amit a film követhet, mégsem érhet utol.
  csak úgy lehet védekezni, ha nem nézik meg ezeket a filmeket,
  de mindig akad annyi kíváncsi nézô, aki életben tart bármilyen elcseszett brand-et.
  [érdekes módon visszafelé mûködik: filmbôl játék a 80-as évek óta mûködik..]

Minden vélemény számít!