2017-es szeptemberi könyveink

Sok újdonsággal készülünk az év második felében, ezúttal ezekből jelentünk be egy csokorra valót: következzen a 2017-es őszi időszakra tervezett könyveink első adagja.

 

Szergej Lukjanyenko & Arkagyij Suspanov: Varázsőrség

Ahogyan azzal már korábban is foglalkoztunk, érkezik a tizedik őrség regény idén ősszel, stílszerűen az iskolakezdésre ütemezve, hiszen főszereplői szintén iskolába járnak, amit a Nappali és az Éjszakai Őrség hozott létre abból a célból, hogy Setét és Fénypárti gyermekeket is oktathassanak az Inkvizíció felügyelete alatt. A Varázsőrség hősei közt van dzsinnlány, aki kívánságokat teljesít, de alakváltó vámpír is, a gyerekeknek pedig a Fénypárt irodalomtanár, Dmitrij próbál a kegyeibe férkőzni. Szergej Lukjanyenko szerzőtársa ezúttal Arkagyij Suspanov. A regény már előrendelhető webshopunkban.

Varázs Őrség_nyomdai_B1

Zsoldos Péter: A feladat

Zsoldos Péter életműsorozatunk a harmadik kötetéhez érkezett A feladattal. Az eredetileg 1970-ben megjelent regényből 1975-ben 3 részes magyar filmsorozat készült Várkonyi Gábor rendezésében. A feladatnak ez lesz a negyedik magyar kiadása, de megjelent már orosz, német, lengyel, bolgár és svéd nyelven is. A történetben egy másik naprendszer Föld-típusú bolygójára érkező kutatóexpedíció balesetet szenved, a legénység nagy része szinte azonnal elpusztul, a két túlélő pedig azon ügyködik, hogy végrehajtsák a feladatot, amiért a bolygóra érkeztek. Az ember fizikai létét túlélő akarat szívszorító drámája a regény.

A regény régi borítója

A regény régi borítója

 

Robert Charles Wilson: Affinitások

Robert Charles Wilson 2015-ös regényéről is hírt adtunk már, ebben egy újfajta, emberek közti kapcsolati háló alakul ki, mely nem közös érdeklődés, családi kapcsolatok vagy évekre visszamenő ismeretségek szerint sorol közösségbe különféle embereket, hanem genetikai, pszichológiai, szociológiai vizsgálatok sorának eredményei alapján.

affinities1

Vladimir PáralRómeó és Júlia 2300

2300-ban, a technológia évszázadában már tudomány szakosodott arra, hogy számítógépes rendszerekbe betáplálva az ember adatait, meghatározzák, hogy párkapcsolati szinten, pszichogramja alapján ki kivel kompatibilis és kivel nem. Manka és Milan, két húsz év körüli prágai fiatal egymásba szeretnek, és elmennek a kerületi genetikai központba, hogy áhított frigyükre a tudomány is rábólintson. Pszichogramjaik alapján azonban egyáltalán nem illenek össze, így a genetikai központ nem javasolja, azaz inkább kifejezetten ellenzi, hogy házasságra lépjenek.

rómeó és júlia

 

Ondřej Štindl: Interzóna

Ondřej Štindl Interzóna munkacímű regénye disztópia egy nem túl távoli jövőből, főszereplője Erik Vilks, akinek világában, ami néhány kataklizmával a miénk után játszódik valahol, már nem igazán fontosak a globális vonatkozású földrajz kérdései, mint az, hogy melyik égtáj, melyik régió, és hogy milyen éghajlat, azt pedig pláne nem tudja senki sem, hogy egy történetnek lehet más következménye is, mint az öngyilkosság.

interzona_cseh

 

 

A könyvek szép lassan felkerülnek a webshopunkba, a magyar borítókkal és egyéb, a megjelenéssel és a regényekkel információkkal hamarosan jelentkezünk.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?