Az HBO-ra érkezik Nnedi Okorafor regénye

Nnedi Okorafor sci-fi írónő World Fantasy-díjas regényéből, a Who Fears Death-ből készít televíziós sorozatot az HBO George R. R. Martin közreműködésével.

A Who Fears Death filmre vitele nem teljesen új ötlet, már korábban szó volt a megfilmesítéséről, azonban eddig tényleges előremozdulás nem volt az ügyben. Az új hírekről maga az írónő adott hírt Facebook oldalán:

Ez nem egyik napról a másikra történik. Már közel négy éve, hogy készül [az adaptáció]. Nagyrészt én is érintett vagyok. Jól ismerem George-t is (2014-ben találkoztunk és azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot); ebben az egészben ő egyfajta mentor volt a számomra. És mindazok, akik részt vesznek ebben nagyon jól tudják, mi is ez a történet. Onyesonwu jó kezekben van.

Az előzetes hírek szerint George Martin executive producerként fog részt venni a sorozat munkálataiban.

Who Fears Death Okorafor első, felnőtt közönségnek íródott regénye. Könyvében a távoli jövő Afrikájába invitál minket: egy zavaros, poszt-nukleáris holokauszt után vagyunk, ahol mindennapos a gyilkolás és az erőszak. Az agresszorok, a nuruk a Nagy Könyvet követve háborút indítanak az okeke nép ellen, céljuk a teljes megsemmisítésük. Egy vérfürdőbe torkolló összecsapásból egy megerőszakolt nő menekül el, aki sivatagi vándorlása során egy különös gyermeknek ad életet: egy lánynak, akinek a haja és bőre a homok színére emlékeztet. Ő Onyesonwu, aki nem fél a haláltól. Sorsa, hogy megvédje népét a gyilkosoktól. Okorafor ezzel a regényével vívta az SFF irodalom kritikusainak elismerését. A regényt jelölték Nebulára, Locusra, a legjobb regény kategóriában pedig World Fantasy-díjat nyert 2011-ben.

Reméljük, a sorozatnak köszönhetően itthon is nagyobb érdeklődést kapnak Okorafor történetei, és a jövőben esetleg már magyarul is olvashatjuk műveit. A sorozatot pedig természetesen nagyon várjuk.

Az írónőről korábban születésnapja alkalmával írtunk. Az ismertetőt itt olvashatjátok el.

Forrás: io9

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?