Az Infinity War lehet a Marvel utolsó nagyszabású filmje

Infinity War

A Marvel filmes stratégiája a Vasember óta egészen egyszerű, mégis jól bevált. Végy egy szuperhőst, mutasd be az eredetsztoriját, aztán ismertesd össze a világmegmentő gittegylet többi tagjával. Jól működött ez Vasemberrel, Amerika Kapitánnyal, Thorral, de az új generációs varázsló, Doctor Strange is hasonló irányba megy majd el. A jéghegy csúcsa az Avengers, amikor is a sok maskarás figura olyan gonoszokkal veszi fel a harcot, akikkel egyesével már nem bírnának el. Még két ilyen Avengers részt kapunk a közeljövőben, a Phase 3 lezárása után azonban minden megváltozhat.

Azt várhatnánk, hogy a következő fázis is az ismert receptet fogja továbbvinni, a Marvel elnöke szerint viszont az Infinity War lehet az utolsó nagyszabású film, amit a mozikban a részükről látni fogunk. Kevin Feige ugyanis a következőket nyilatkozta.

Komoly esély van rá, hogy az elkövetkezendőkben sokkal intimebb filmeket fogunk készíteni. Arra is törekedni fogunk, hogy nem várt párosításokban tűnjenek fel a hőseink az Infinity War után. Soha nem volt célunk, hogy egyre nagyobb filmeket tegyünk le az asztalra, a Civil War egyik legdurvább jelenete is csak egy repülőtéren zajlott. Nem volt a Föld felé tartó aszteroida, se világvégével fenyegető esemény. Csupán egy kis nézeteltérés a karakterek között. És ez is bevonzotta a moziba a nézőket.

Lehetséges, hogy ez az ötlet jól beválik a Marvelnek, hiszen az Ant-Man is komoly sikereket aratott, annak ellenére, hogy alapból egy nem túl érdekes főhős és egy nem annyira monumentális sztori várta a rajongókat. De ha olyan kreatív jeleneteket hoz tető alá a stúdió, mint a játékvonatos volt, akkor talán senki nem bánja majd, hogy Thanos után inkább a karakterizálás kerül középpontba a Marvelnél.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?