Befellegzett a 3D-s filmeknek?

Az Avatar sikere után a filmstúdiók egymás után licitáltak rá a másikra a 3D-s filmjeikkel. A technológia új volt, a hype óriási, azonban egy-két kivételtől eltekintve (Gravity, Hugo) nem sikerült kihasználni a 3D által kínált lehetőségeket. Persze a profit is közrejátszott az egészben, hiszen a mozik több pénzt kérhettek el ezekért a filmekért, mint a sima 2D-ért.

Sokakat azonban zavart, hogy szemüveget kellett viselni a 3D-s filmek nézéséhez, amelytől rengeteg néző feje megfájdult, illetve egyre kevésbé érte meg pénzt áldozni olyan filmekre, amik 2D-ben is tökéletesen élvezhetőek. A krízis most csúcsosodott ki, ugyanis az IMAX bejelentette Amerikában, hogy visszavesznek a 3D-s vetítésekből.

imax-fail2

Christopher Nolan legújabb, háborús filmjét is 2D-ben vetíti az IMAX, és jól is teljesít a pénztáraknál, emellett pedig a cég elnöke azzal magyarázta a döntést, hogy az USA-ban drasztikusan lecsökkent a kereslet a 3D iránt.

Az IMAX mindemellett bejelentette, hogy a Blade Runner 2049 is csak 2D-ben lesz látható náluk.

Annak idején óriási elvárások voltak a technológia körül, azonban már a 3D-s tévék is bukásnak bizonyultak, legfőképp a megfizethetetlen áruk miatt. Most a 3D-s filmek is bukni látszanak, de vajon a VR lesz a következő?

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?