Death Note – Netflixre jön az új remake

A Tsugumi Ohba és Takeshi Obata által megálmodott Death Note című manga, és az abból készített adaptáció talán minden anime-rajongó alappillére. Aki nem járatos annyira a műfajban, annak sem lehet ismeretlen a cím.

A történet szerint a Halálistenek világából egy középiskolás fiú kezébe kerül a Halállista nevű naplócska, amely segítségével egy tollvonással kivonható bárki az életből. A manga és anime igazi agyjáték volt a főszereplő Yagami és nemezise, L között. A kettejük logikai csatáját lehengerlő thriller környezetbe ágyazták a készítők. Mindehhez hozzájárultak a kiváló karakterek, érdekes felvetések és a nem kevés társadalomkritikai megnyilvánulás.

2006-ban érkezett nem egy, de rögtön két japán élőszereplős Death Note mozifilm, amik hagyjuk meg, nem arattak nagy sikereket.

2017-ben a Netflix újrapróbálkozik. Előre bocsátanám, hogy minden kedves rajongó felejtsen el mindent, amit eddig a Death Note-ról tudott. Az új átirat merőben nyugati felfogású lesz, ami nem azt jelenti, hogy temethetjük a remake-et, de bizonyos elvárásokat csökkenteni kell.

Érkezett is a filmhez egy kedvcsináló videó, ami hangulatosra sikerült, de a fent említett felfogás miatt a szereposztáson pisloghatunk egy keveset.

A főszereplő Light Turnert (eredetileg Yagami Light) Nat Wolff alakítja majd, akit a Csillagainkban a hiba című moziban láthattunk. Ellenfelét, L-t Lakeith Stanfield kelti életre, aki korábban a Straight Outta Comptonban Snoop Doggot játszotta. Feltűnik még Margaret Qualley (A hátrahagyottak) is Mia szerepében. Ryuk, a halálisten hangjának megformálója pedig Willem Dafoe lesz.

Az új Death Note filmet augusztus 25-től tekinthetjük meg a Netflix kínálatában.

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?