Előkészületben: Star Trek – Renegades!

Jó hír a Star Trek rajongóknak, hogy készül a legújabb tévéfilm!!!

A J. J. Abrams-féle idővonal alaposan megbolygatta nem csak a Star Trek Univerzum tér-idő kontinuumát, de a trekkerek lelkivilágát is.
Nem mindenki örül ugyanis az új iránynak. Vannak, akik a hagyományos, Roddenberry-elveket valló trekmozit kedvelik, és nem sajnálják az időt, és energiát arra, hogy Abrams galaxisában megkeressék a hibákat. Nyilván, aki keres, az talál is, de mi most nem ezzel szeretnénk foglalkozni, bár minden bizonnyal jóféle kutatómunka lehet feltárni az abramsi világ apró malőrjeit, paradoxonjait.

A destruktív gondolkodás azonban távol áll tőlünk, hiszen mi ugyanúgy szeretjük az új Star Trek Univerzumot, mint a régit. Előre tekintünk hát, és igyekszünk pozitívan, bizakodva tekinteni arra a hírre is, miszerint már forog a Star Trek: Renegades című tévéfilm.
Gene Roddenberry alapötleteire alapozva a forgatókönyv megírása Ethan H.Calk, Jack Trevino, és Sky Douglas Conway feladata. Őket a Star Trek Deep Space Nine-ból ismerhetjük már, mint forgatókönyvírókat, tehát az eredeti idővonallal, és az idővonal kikicsodájával tisztában vannak.
A filmet minden idők egyik legtutibb biztonsági főnöke, a vulkáni Tuvok, azaz Tim Russ fogja rendezni.

Mindazonáltal 🙂 a sztoriról egyelőre csupán nagyvonalakban lehet tudni valamit.
A történet tíz évvel a Voyager csillaghajó Delta-kvadránsból való hazatérése után játszódik; ezidőtájt a Föderáció súlyos gondokkal kénytelen szembenézni.
Az anyag-antianyag reaktor, és ezáltal a térhajtómű működéséhez nélkülözhetetlen dilithiumkristályok ugyanis mintha felszívódtak volna. Illetve hát, mintha kezdenének kimerülni a bányák. Ezzel egy időben pedig kétségbeejtő, ám annál gyanúsabb dolog történik; a Föderáció egyes területein, mintha összegyűrődött volna a tér-idő szövete.  Ezek a területek megközelíthetetlenné válnak, megbénul a kommunikáció, a kereskedelem, satöbbi, ami ilyenkor történni szokott…
Mindez nem természetes folyamat következménye, valószínűleg valakik, valahol megbolygatták a kontinuumot, ám ennek felderítése nem kevés diplomáciai bonyodalmat okozna, a Csillagflotta hatásköre tehát nem terjed ki odáig, hogy közelebbről tanulmányozza e rejtélyes jelenséget.

Szerencsére vannak tökös legények is a flottában, például a Hírszerzés feje, Pavel Csekov admirális, és az újraszerveződött 31-es szekció főnöke Tuvok parancsnok. Összedugják hát okos, és rendkívül gyanakvó fejüket, és kigondolják a tutit: törvényen kívüliekből szerveznek legénységet, mindezt persze abszolút titokban, a megkötött kezű diplomaták, és a Csillagflotta Főparancsnokság háta mögött.
Nemcsak verbuválniuk kell, de kiképezniük is a szedett-vedett társaságot, és persze azt is el kell érniük, hogy a küldetés során összehangoltan tudjanak dolgozni… anélkül, hogy elvágnák egymás torkát.
A renegát legénység célja a felderíteni a különös jelenség okát, és természetesen bármi áron megállítani a tér-idő további károsodását.

A stáblistán a Star Trek univerzumból ismert karakterek közül is találunk néhányat, például a már említett Chekov (Walter Koenig), és Tuvok (Tim Russ) mellett felbukkan a roppant morózus és háklis Dr. Louis Zimmermann szerepében Robert Picardo, a Paris admirális (Richard Herd), az exborg Itcheb (Manu Intiraymi).
A casting nem bízta a véletlenre a tévéfilm sikerét, olyan neveket is sikerült megszerezni a filmnek, mint a Csillagkapus identitással is bíró Corin Nemec (Jonas Quinn), és a David Lynch-féle Dűnéből, illetve Ridley Scott Blade Runnerjéből is ismert Sean Young (Chani, Rachel).

A magunk részéről roppant kíváncsiak vagyunk, és szurkolunk a múvimékereknek, hogy egy igazi, hangulatos Star Trek filmet hozzanak össze nekünk, elkötelezett rajongóknak.

Kovács Rhewa Andrea

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?