Ezekért a sorozatokért izgulhatunk az Emmyn

Ma jelentette be a Television Academy a 2017-es év Emmy-díjra jelölt sorozatainak listáját. A 2100 főből álló zsűri a 2016. június 1 és 2017. május 31. között sugárzott televíziós műsorokat értékelte. Számos népszerű és minőségi alkotás került a végső jelöltek közé, azonban a legesélyesebbnek három zsánerhez köthető sorozat tűnik: Westworld, Stranger Things és A szolgálólány meséje.

A legtöbb jelölést az HBO android vidámparkjáról szóló sorozata, a Westworld kapta, összesen 22 kategóriában versenyzik. Nem sokkal lemaradva mögötte jön a Netflix horror nosztalgiája, a Stranger Things 18 jelöléssel, utána pedig a Hulu áprilisban bemutatott disztópiája, A szolgáló lány meséje, 13-mal. A három produkció természetesen esélyes a legjobb dráma sorozat díjára is.

További, a zsánerhez köthető sorozatok kaptak még jelölést, főleg technikai kategóriákban: három jelölés a Gothamnek, egy pedig a Luke Cage-nek, Kiváló operatőri munka kategóriában szintén egy jelölést csípett el a Sense8, de egy-egy jelölés még becsúszott a A hátrahagyottaknak (Ann Dowd, mint legjobb vendégszereplő) és a Walking Deadnek (Legjobb smink) is.

A 69. Emmy díjátadója szeptember 17-én lesz, a műsorvezető Stephen Colbert humorista lesz.

A részletes jelöltlistát itt érhetitek el.

Végül pedig egy kis évértékelés az Emmy kapcsán: Szerintetek melyik volt 2017 legjobb sci-fi/fantasy/horror/képregény sorozata?

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?