Hihetetlen zéró gravitációs videoklip

Az OK Go együttes rendkívül jó érzékkel a gravitációs hullámokkal kapcsolatos tudományos bejelentés napján tette közzé új klipjét, melyben zéró gravitációban adnak elő egy háromperces koreográfiát. No nem az űrbe merészkedtek ki, “csupán” az orosz S7 légitársaság repülőjével emelkedtek fel abba a magasságba, ahol az űrhajósok is gyakorolni szoktak.

Bár a videó elején kiírják, hogy nincs trükk, és mindez valódi felvétel, a döbbenetes koreográfiát látva ez az állítás teljesen hihetetlennek tűnik. Pedig tényleg így van: a stáb három hétig készült a felvételre. Az orosz szövetségi űrügynökség, a ROSCOSMOS szakemberei révén olyan kiképzést kaptak, amit az űrhajósok szoktak. A stewardess-ek pedig az S7 alkalmazottai és képzett légi akrobaták.

Az együttes énekese, Damian Kulash Jr. azt nyilatkozta, amikor először hallott a Virgin Galactic és Space X űrprogramjairól, rögtön eszébe jutott, hogy hamarosan műalkotások is születnek majd az űrben. Azóta is keresték a lehetőséget, hogyan készíthetnének súlytalanságban videót. A nagy kaland akkor kezdődött, amikor a Cannes Lions fesztiválon összefutottak az S7 képviselőivel. A közös munka eredménye pedig most debütált az interneten.

Sajnos a videót – érthetetlen módon – csak a Facebookon tették közzé, itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódó:
Lélegzetelállító a 3D nyomtatott táncosnő

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?