Ilyen lenne a Black Mirror képregényként

A Black Mirror napjaink egyik legegyedibb sci-fi sorozata, mely legújabb, harmadik évadával a Netflixen jelentkezett. Írtunk is róla, a legtöbb nézőt a hidegrázás kerülgette, olyan minőséget csaptak le újfent az asztalra Charlie Brookerék. Az online videotékának köszönhetően kapott tehát még nagyobb figyelmet az eredetileg a Channel 4-on futó brit produkció. Az ehhez hasonló műsorok sok esetben ihletnek meg más művészeket is, ez történt Butcher Billy esetében is, aki a Twitteren osztogatja meg műveit. Az alkotó a Black Mirror számára kedvenc és legfontosabbnak tartott részei alapján készített oldschool képregényborítókat.

Kapott egyet a The National Anthem című pilot epizód, melyben a brit miniszterelnököt megzsarolják és azt követelik váltságdíjként, hogy feküdjön össze egy disznóval. A The Entire History of You, ebben a szereplők szó szerint nem felejtik el, ami velük történt, mert a szemük előtt lepörgő kvázi videókban láthatják életük történéseit. A Nosedive, amiben az emberek a telefonjaikkal értékelik egymást és ettől függ, hogy mennyit érnek (ez egyébként a 3. évad első része). A San Junipero – ezt emeltük ki a cikk elején – a virtuális valóságban élő leszbikus párról. Na meg a The White Bear című rész, melyben egy nő kapja meg a magáét az igazságszolgáltatástól, nem várt formában.

Billy alkotásai annyira megtetszettek a Black Mirror atyjának, Brookernek, hogy felvette a kapcsolatot a rajzolóval. Mondván ezek neki is kellenek a falára. Butcher Billy alkotásait egyébként itt lehet lecsekkolni.

bm-2 bm-3 bm-4 bm-5 bm-6

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?