Lawbreakers – SF lövölde nagyoknak

Cliff Bleszinski neve lehet, nem ugrik be elsőre, pedig a Gears of War-széria atyjaként ismerhetjük az urat. Most azonban valami új projekten dolgozik, ami az adrenalinfüggő lövöldekedvelőknek biztosan ínyencfalat lesz.

A Lawbreakers ízelítő videója még 2015-ben került fel a népszerű videomegosztó oldalra, ami igazi pörgést ígért. Végre a napokban újabb infók láttak napvilágot a játékkal kapcsolatban, amelyek alapján úgy tűnik, megéri rá várni.

A piac alig két éve a MOBA (League Of Legends, DOTA2) stílusú játékokkal történő eltelítődése új szakaszt hozott el a gamer-lét világába. Egyre gyakoribbak lettek a sablonszerű játékok, melyekre tökéletesen igaz volt a tizenkettő egy tucat felfogás, csupán az eladhatóság miatt (természetesen ez már régen így van, azonban egy-egy játék fejlesztése már korántsem kerül annyiba, mint annak idején, így független fejlesztők virágkorukat élik a kickstarter-projektekkel, és az internet végtelen ereje miatt). A programok fejlesztői aranybányát láttak az egyszerű, ingyenesen játszható, bázisalapú stratégiai szoftverekben. Ezek a programok valóban ingyenesen elérhetőek, de a számos mikrotranzakció révén iszonyú pénzeket ott lehet hagyni egy-egy hős exkluzív kinézetéért, vagy éppen egy hátas új színéért. A formulát az “agyament” lövöldék is átvették, ami épp kiforrni készül. Reméljük nem esnek bele az unásig ismételt klisékbe, és valami újszerűt is szeretnének a zsánerbe belepakolni.

Hamarosan a Blizzard várományosa az Overwatch, és a 2K gondozásában készülő Battleborn című programok is napvilágot látnak. Előtte a trónusról leverhetetlen Team Fortress 2 vezette a listákat, meglátjuk, hogy a következőkben miként alakul majd a sorsa a méltán népszerű lövöldözős játéknak. Két éve szintén megjelent egy remeknek ígérkező program, a Loadout, ami sajnos P2W (Pay to Win – „fizess, hogy jobb legyél”) formulája miatt a feledés homályába veszett.

A Lawbreakers fejlesztői azonban azt ígérik, ez most más lesz. A videóból kiderül, hogy tényleg van benne valami plusz löket, amitől a vérnyomásunk egekbe szökik és mérhetetlen adrenalin lesz úrrá szervezetünkön. A gravitáció-manipulálás, ugrás, mászás, vitorlázás a levegőben mind-mind adnak hozzá valamit, ami egyedibbé teheti a játékot társainál. Kiegészítik a futurisztikus fegyvereket különböző, kaszt szerinti képességekkel, melyek célja egy sci-fi-köntösbe bújtatott westernhangulat megteremtése.

A másik szembetűnő változás pedig a célközönség. A hasonló játékok inkább a tizenéveseket célozzák be, pedig nem volt ez mindig így. E zsáner atyjának az Unreal Tournamentet tekinthetjük, ami a maga idejében (1999) elég brutálisnak számított. A Lawbreakers próbálja ezt a vonalat továbbvinni: kifejezetten a felnőtt korosztálynak szól, hiszen nem lesz híján vérnek és robbantásnak, ide-oda repülő végtagoknak. Valószínűleg R-besorolást fog kapni a program, ami a legszigorúbb értékelésnek minősül.

Reméljük üdítőleg fog hatni a sci-fi közegbe helyezett, némileg posztapokaliptikus jellemzőkkel megáldott lövölde, ami egyébként free-to-play modellt használ, és még 2016-ban várható.

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?