Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 291 és 291XL!

Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 291-es, júniusi száma és a legújabb Galaktika XL – a Godzilla különszám!

A Galaktika magazin júniusi számában Paolo Bacigalupi egy szennyvízzel elárasztott világ kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy nézzük mindig a dolgok jó oldalát. Philip José Farmer írása a szerelemről szól, azaz magától értetődően a gyűlöletről is. Rudy Rucker egy földönkívüli üzenetről és az erre lehetséges földi válaszról elmélkedik. Alfred Bester novellája a Föld legvégső háborújáról tudósít. Tanith Lee „A fegyvernök meséjét” írja meg egy különös átváltozásról. A magyar szerzők közül Antal József (JUSTITIA) egy űrvámpírral kapcsolatos, fura eseményt dolgoz fel, míg Csejk Miklós egy kapszulába zárt programozó vallomásait adja közre. A havi retro Jack McDevitt (TŰZMADÁR és az ALEX BENEDICT-sorozat többi darabja) novelláját eleveníti fel, melyben egy titokzatos adathordozó különös rejtjeleinek megfejtése áll a középpontban.
Kiss Ferenc és Vass Mihály Lőrincz L. László művéből adaptált képregényének befejező részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje címmel új rovat indult, mely a zene és a sci-fi kapcsolatát mutatja be egy konkrét példán keresztül. A Kapcsolatfelvétel a tavaszi MondoConról és az Írószövetség SF-szakosztályának aktuális előadásáról számol be. A filmrovat a Világok harca színpadi változatának színes világába kalauzol.
A tudományos főanyag hazánk klímájának jelenlegi kérdéseit járja körül, kitekintve a múltbeli állapotokra. A lapban olvashatók még érdekes írások az okos légkondiról, akváriummal egybeépített kiskertről, az autók nélküli város lehetőségéről, valamint egy különleges kiállításról.
Az XL-kiadás Marc Cerasini izgalmas regényét tartalmazza Godzilla visszatéréséről.

A Galaktika 291. száma megrendelhető a galaktikabolt.hu oldalon vagy megvásárolható az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?