Morgan: sci-fi thriller a mesterséges életről

Az eddig csak főként second unit direktorként tevékenykedő Luke Scott egy izgalmasnak ígérkező sci-fi thrillert rendez, melynek fő kérdése a mesterséges élet létjogosultsága lesz. A Morgan című film története szerint egy vállalati kockázatkezelési tanácsadónak kell eldöntenie, életben maradhat-e egy olyan létforma, amit laboratóriumi környezetben hoztak létre és neveltek fel. A főszerepben Kate Marát láthatjuk, akire a magyar filmnézők a Mentőexpedíció Beth Johanssenjeként emlékezhetnek, de szerepelt a legutóbbi, gyatrára sikeredett Fantasztikus négyesben és a Kártyavár című sorozatban is. A címszereplő lányt Anya Taylor-Joy alakítja, aki a hangulatos A boszorkányban játszott, meglepően emlékezetesen. Viszont láthatjuk még a színészek között Rose Leslie-t (Trónok Harca), Michelle Yeoh-t (Babylon A.D.), Jennifer Jason Leigh-t (Aljas nyolcas), Paul Giamattit (12 év rabszolgaság) és Toby Jonest (Wayward Pines).

Felmerül a kérdés, fog-e tudni egy film 2016-ban újat mutatni egy ilyen témában, tekintve, hogy az idei Oscar-gálán a legjobb vizuális effektusok kategóriájában díjat nyert, illetve sokak szerinti kifejezetten jól sikerült Ex Machina kiválóan feldolgozta azokat a kérdéseket, melyek a mesterséges élet témakörén belül (legalábbis a filmvásznon) felmerülhetnek. El kell ismernünk, néha pont a kis költségvetésű független filmek azok, amelyek a legnagyobb meglepetéseket okozzák. Így éreztünk a Synchronicity esetén is, amely az idei év egyik legérdekesebb időutazós sci-fi thrillere volt.

A napokban megjelent, rövidke filmanyag alapján arra következtethetünk, Morgan karaktere meglehetősen veszélyes és kiszámíthatatlan lesz. A filmre szeptember 2-án számíthatunk.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?