Nem lehet vér az olimpián a számítógépes játékokban

Az e-sportok megjelenése az olimpián már régóta foglalkoztatja az olimpiai bizottságot, 2024-re pedig valósággá is válhat a dolog, egyelőre azonban még az is kérdés, hogy egyáltalán milyen játékokat engedélyeznek majd a rendezvényen.

A számítógépes játékok sportként kezelését ellenzők tábora továbbra is dühös fejecskéket küldözget Facebookon a témával kapcsolatos hírekre, a támogatók azonban ezek után is a sakkot fogják felhozni, mint olimpiai sportág, ahol nem feltétlenül a testmozgásé a főszerep.

A legújabb probléma nem más mint, hogy a számítógépes játékok nagyon erőszakosak. Az olimpia már az archaikus korban is a béke időszaka volt, és ezzel a patinás gondolattal nem egyeztethető össze néhány igen-igen brutális játék, mint például a Doom, esetleg az Overwatch, vagy a League Of Legends.

Ez az apró kritérium nagyon leszűkíti sajnos az olimpiára alkalmas játékok számát, de emiatt lehet, hogy másféle játékok fognak előtérbe kerülni az e-sportok között, gondolok itt például az autóversenyes játékokra, vagy akár a sport szimulátorokra, mint a FIFA, vagy a Madden.

Reméljük még változtatnak ezen a szabályon, és belátják az olimpia szervezői, hogy az erőszakosabb játékok sem a brutalitásról szólnak, hanem fineszről, kitartásról, és gyakorlatról, épp úgy, mint a többi sportág.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?