SF, fantasy és horror sorozatok ősszel 2.

Kétrészes cikksorozatunk első felében az idei szezon legfontosabb SF, fantasy, és horror sorozatairól írtunk, melyek szeptemberben indulnak. Folytassuk is a sort az októberi premierekkel.

 1. Timeless

A tudós, a történelemtanár és a katona bemennek a kocsmába… így is kezdődhetne egy rémunalmas vicc, pedig ez nem az. Tizenkettő egy tucatnak ígérkezik az október harmadikán debütáló időutazós sorozat, melyben a fent felsorolt három főszereplő próbál visszaszerezni egy ellopott időgépet.

2016-0801-timeless-aboutimage-1920x1080-ko

 1. The Flash

Barry már megint mindent szétbarmolt. Újabb idősíkot változtatott meg kedvenc gyorshajtónk, beláthatatlan következményeket okozva ezzel. Ennek eredményeképpen megváltozik az egész sorozat, sőt talán az összes jelenleg futó DC-sorozatra (kivéve Gotham) hatással lesz. Valószínűleg a „Flashpoint” történetszálat vehetjük jobban szemügyre az október negyedikén induló harmadik évadban.

flashdvd

 1. No Tomorrow

Egy brazil tv-sorozaton alapszik a No Tomorrow, melyben a főszereplő nő megtudja, hogy bizony a világ hamarosan véget ér. Egészen pontosan 8 hónap és 12 nap múlva. A nő és barátai megpróbálnak az egész világvége dolognak a végére járni, miközben tételeket is kihúzhatnak bakancslistájukról. Premier: október 4.

notomorrow1

 1. Arrow

Ötödik évad. Öt hosszú évvel ezelőtt a CW csatorna elindított valamit, amit a DC-rajongók már nagyon régóta vártak. Elkezdtek a sorozatkészítők felépíteni valami nagyot, valami komplexet. Azóta élvezhetjük a Flash-t, a Holnap legendáit, Supergirlt, Gothamet, és még ki tudja, mit hoz a jövő. Oliver Queen kalandjai viszont egyre erőtlenebbé válnak, egyre távolabb kerül az alapként szolgáló képregénytől, és egyre kínosabb nézni. A Zöld Íjász nagyon jó szériának indult, de mára már erőltetett, bugyuta és komolytalan próbálkozás az érdeklődés fenntartására. Ötödik évadával tér vissza a képernyőkre október ötödikén. Hátha ezúttal tanulnak a hibáikból a készítők.

stephen-amell-green-arrow-rebirth

 1. Frequency

Újabb időutazás. Ugyanezen címmel 2000-ben készült egy film Dennis Quaid főszereplésével, melyben egy rádiófrekvencia segítségével képes volt beszélni apjával a múltban. A sorozat ugyanezt a sztorit ragadja meg, csupán a főszereplő neme fog eltérni. Premier: október 5.

frequency

 1. Supergirl

A második szezont már a CW csatornán folytatja Kara, így könnyebben megoldva a későbbi crossover epizódokat a többi sorozat tagjaival. Az október tizedikén induló etapban feltűnik majd Superman is (Tyler Hoechlin). Bár a promókép gyakorlatilag mindenkinél kiverte a biztosítékot. Szavakat nem találunk. Azonban ha a Supergirl tanult hibáiból, akkor egy fantasztikus évadnak nézhetünk elébe, de ha folytatják a megkezdett hisztikbe oltott szexizmus-lavinát, az könnyedén elsodorhatja a sorozatot a süllyesztő világába.

supergirl-superman-s2-pic

 1. Legends Of Tomorrow

Nagyon változó volt az első évada a Holnap Legendáinak. Hol kiváló volt, hol csak éppen elment, de előfordult vállalhatatlan epizód is. Az utolsó pár rész pedig megmutatta, hogyan kellett volna az egész szezont lebonyolítani. A legendák újabb kalandjai október tizenharmadikától kerülnek képernyőre.

legends-of-tomorrow-key-art

 1. Supernatural

A Winchester-fiúk sosem unják meg. A tizenkettedik évaddal folytatják a srácok az Odaát szériát. Az eredetileg öt évadra tervezett sorozat két főszereplője (Jensen Ackles, Jared Padalecki) egyelőre nem is tervezik a démonvadászat végét. Hogy mi újat tud mutatni még a tizenkettedik évad, az rejtély, de a két sármos szörnyvadász biztosan tartogat valamit, amivel ki lehet tölteni huszonhárom részt.

supernatural

 1. Black Mirror

Részleteket még nem tudni a Black Mirror következő évadáról, de ha olyan lesz, mint elődje, akkor nem fogunk csalódni. A sci-fi thriller sorozat legtöbbször a technológiával kapcsolatos rejtett félelmeinkre alapoz. Októberben hat epizód fog megjelenni, melyekben érinteni fogják a közösségi médiák roppant égető kérdéseit, és lesz egy rész, aminek valami köze lesz a videojátékokhoz.

black-mirror

 1. The Vampire Diaries

Nyolcadik évaddal tér vissza a képernyőkre a Vámpírnaplók, ami egyben az utolsó is lehet.

vampire-diaries-17-so-you-think-you-re-a-vampire-diaries-fan-can-you-remember-who-said-these-memorable-quotes-jpeg-225020

11. Dirk Gentley’s Holistic Detective Agency

Douglas Adams azonos című (Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája) könyvéből készül egy új sorozat. Bár azt nem tudni, hogy egyáltalán ez miképpen fog kapcsolódni a klasszikus regényhez, de inkább előre mondom: ne tápláljunk túl sok elvárást. A főszerepben Elijah Wood lesz, az előzetes pedig hangulatos, de ismétlem: ne Douglas Adams művét keressük a sorozatban.

dirk gentleys

 1. The Walking Dead

Kit ölt meg Negan az előző évad utolsó részében? Ki marad életben? Ki Eric Cartman apja? Hónapok óta mennek a találgatások, rajongói teóriák, de hamarosan pontot tehetünk az ügy végére. Október huszonharmadikán folytatódik a The Walking Dead a hetedik felvonással. Talán már érezzük, hogy lassan megpihenhetne a széria, de mindig tudnak valami érdekes mutatni, amivel felcsigázhatják a nézőgárdát.

the walking dead

 1. WestWorld

A legizgalmasabbat hagytuk a végére. Egy Michael Crichton által írt és rendezett, 70-es években készült klasszikus mozifilmet gondolt újra J.J.Abrams és Bryan Burke. Ráadásul a szériát Christopher Nolan öccse, Jonathan rendezi, igencsak parádés szereposztással. A sztori egy mesterségesen felépített, teljesen emberszerű androidokkal benépesített vadnyugaton játszódik, ahová a gazdag emberi vendégek szórakozni járnak.  Egészen addig, amíg hiba nem csúszik a rendszer működésébe. A széria október másodikán debütál az HBO-n.

westworld

Ezek lennének azok a sorozatok, amelyekre érdemes lesz odafigyelni az elkövetkezendő két hónapban. Egészen október végéig folyamatosan jönni fognak a vadonatúj szériák, vagy sokadik évaddal fognak visszatérni hatalmas rajongótáborral övezve megszokott kedvenceink. Egy valami biztos: ősszel és télen, ha csak SF, fantasy és horror-sorozatokat fogunk nézni, egészen biztosan nem unatkozunk majd.

Lesznek majd olyanok, melyek nem ütik meg a mércét, de biztos vagyok benne, hogy egy-két cím okozni fog meglepetéseket, mind negatív, mind pedig pozitív értelemben.

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?