Szuperhősök Szibériában – Guardians Trailer

2017. február 23-án érkezik a fim, amit már az első posztereket látva is irtó nagy hype vett körül, különösen azért, mert végre egy nem amerikai szuperhősfilmről van szó. Ez pedig nem más, mint a Guardians azaz  Защитники az eredeti címén.

A Guardians legfőbb húzóereje, hogy a trailerei nagyon hasonlítanak a Marvel, vagy a DC-filmek beharangozóira, és nem ok nélkül. A film költségvetése óriási, és az oroszos hangvétel látszólag nagyon jól összefonódik a korábban látott szuperhős filmekével. Konkrétan az Amerika Kapitány, a Tél katonája című film hangulatát ébresztheti a nézőben ez a rövid bemutató.

Láthatjuk benne a főszereplők nagy részét, akik közül a legizgalmasabb a sarlószerű fegyverrel hadonászó férfi. A sarló, és a medveforma a másik főszereplőnél nem véletlen, mivel ezek a szuperhősök a tradicionális orosz értékrendet képviselik a csapaton belül, és a vásznon is. A film a Szovjetunió időszakában játszódik, mégpedig a hidegháború alatt, ahol titkos DNS laborokon belüli kísérletezések eredményeképp 4 szuperhőst kotyvasztottak, és a céljuk hogy megvédjék az anyaországot a természetfeletti fenyegetésektől.

A kis csapatot úgy kell elképzelni, mint az Avengerst. A csapattagok a Szovjetunió különböző országaiból érkeznek, így még rokonszenvesebbnek tűnhet ez a szuperhős film, mint az amerikai. Hogy lesz-e magyar képviselője a csapatnak, sajnos kizárt. Pedig jó is lenne egy Pannónia Kapitányt a vásznon látni.

guardians 2

Első ránézésre a trailer nagyon ígéretes, bár sok helyen a speciális számítógépes effektusok elég átlátszóak, főleg amikor zuhan az a helikopter. De ez még persze egy korai felvétel, hátha a kész verzióban kijavítják ezt a jelenetet. Az is lehet, hogy az egészet kivágják, még nem lehet tudni. (Például a Star Wars: Az ébredő Erőből is kivágták az egyik trailerben mutogatott fénykardos jelenetet. A Zsivány Egyesben pedig Saw Gerrera kapott bozontos, fehér hajat az előzetesekhez képest.)

Összességében nagyon ígéretesnek tűnik ez a film, és biztosan beszámolunk még róla, ha kijön február végén. Reméljük, egy színvonalas, jól felépített filmet láthatunk, mert már vannak páran, akik nem hollywoodi szuperhősfilmet akarnak látni a változatosság kedvéért.

Kapcsolódó: 2017-es fantasztikus filmek

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?