The Orville: Gyenge Star Trek utánzat lett a FOX új sci-fije

Elindult a FOX-on Seth MacFarlane új sorozata, a The Orville, mely egyfajta tisztelgés akar lenni a Star Trek előtt, főleg a The Original Series stílusában. Ehhez hozzá kell még adni az alkotó Family Guy-os humorát, melynek köszönhetően kapunk egy közel nézhetetlen egyveleget. Az amerikai csatorna újdonsága olyan, mintha egy klasszikus, de rém unalmas sci-fit néznénk, néhány halovány poénnal körbecsöpögtetve.

Elképzelhetetlen, hogy kinek jutott eszébe zöld utat adni ennek a pilotnak, ugyanis a The Orville akár esti mesének is jó lehet, annyira altatja a nézőt. A főszereplőt játszó MacFarlane iszonyú rossz színész, már akkor rossz nézni a játékát, amikor rájön, hogy a nejét alakító Adrianne Palicki félrekacsint. Nem csoda, hogy a színésznő Wonder Woman sorozata anno megbukott, a szőkeség ugyanis még eyecandynek se jó a The Orville-ben.

orville-pilot2

A főszereplők mellé kapunk egy csomó lényt, akik a USS Orville fedélzetén szolgálnak, közülük talán egy rasszista robot emelkedik ki leginkább, de ő is a negatív zónában. A játékidő abszolút nem indokolt, hogy ilyen hosszú, még 20 perces szitkomnak is sok lenne a The Orville, így pedig, hogy közel 45 perces, ember legyen a talpán, aki a végéig kibírja az első epizódot.

A történet szerint adott egy botcsinálta pilóta, Ed, aki a nejét az ágyban éri egy űrlénnyel a messzi 25. században, emiatt pedig egy évig ivászattal és zülléssel tölti az idejét. Aztán a szerencse mégis rámosolyog a pilótára, aki a USS Orville kapitánya lesz. A hajóval küldetésre indulnak, de mire eljutunk az első értékelhető akciójelenetig, a sztori annyira érdektelenségbe fullad, hogy az ember egyik szeme már csukva van. Ráadásul a fordulat, miszerint az ex-nej lesz Ed jobbkeze a hajón, még leírva is kínos.

orville-pilot3

2017-ben, amikor olyan sci-fiket is nézhet az ember, mint a Black Mirror, a The 100, vagy a Doctor Who, nem érdemes ilyen botcsinálta produkciókra időt pazarolni, mint a The Orville. Vígjátéknak humortalan, sci-finek pedig súlytalan. Értékelés: 1/10.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?