Ridley Scott ingyenes előadása a Millenáris Teátrumban

Február elsején a Millenáris Teátrumban Ridley Scott lesz a Filmalap Mesterkurzusának meghívott előadója.Mielőtt belefogna a Prometheus 2 és a Szárnyas fejvadász 2 rendezésébe, Scott jelenleg Magyarországon forgatja az Andy Weir művéből készült A marsi című filmjét.

A Magyar Nemzeti Filmalap korábban olyan, Scott-hoz hasonló világhírű alkotókat látott vendégül, mint Oliver Stone, Joe Eszterhas, Alan Parker és Antal Nimród.

A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők. A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A regisztráció január 21-én szerdán kezdődik.

A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező (Hurok) lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A regisztráció részleteiről a szervezők hamarosan tájékoztatják az érdeklődőket. A Mesterkurzust megelőzően a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, az Exodus: Istenek és királyok-at.

Regisztrálni és érdeklődni a filmhu@forum.film.hu emailcímen lehet.

Forrás: MTI

Bósa Diána

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?