Film lehet a Kis testvérből

A sötét jövőben játszódó történetek nem vesztettek népszerűségükből semmit, ugyanis Az éhezők viadala, A beavatott és Az útvesztő után újabb ifjúsági disztópia kerülhet megfilmesítésre. Ez nem más, mint a népszerű író és blogger, Cory Doctorow Kis testvér című regénye.

Azonban ez nem az első hír a Kis testvér filmtervéről. Először 2010-ben az Angry Films szerezte meg a jogokat, viszont ahogy Don Murphy rendező (Született gyilkosok, Transformers-filmek, Vasököl) átment a Paramount Pictures-höz, így most a megfilmesítési jogok is a stúdióhoz vándoroltak. A produkción Gaby Cantonnal fog dolgozni.

A Tracking Board forrásai szerint a stúdió jelenleg forgatókönyvírót keres a projecthez. Terveik szerint a filmadaptáció hangulatában idézni fogja a Bourne-ultimátumot, A beavatottat, és a brit Channel 4 elismert sorozatát, a Fekete tükröket.

A 2008-ban megjelent regény egy tizenéves fiú, Marcus Yallow (nicknevén w1n5t0n) kalandját meséli el egy orwell-i világban, ahol a megfigyelés a mindennapok részévé vált egy san francisco-i terrortámadás következményében.

A megjelenést követően a könyv a 9. helyet foglalta el a New York Times bestseller listáján, a következő hat hétben pedig továbbnőtt a népszerűsége: egészen a 8. helyre küzdötte fel magát. A történetet a kritikusok is dicsérték, főleg az 1984-gyel, szeptember 11-gyel és Az emlékek őrével való párhuzamokért. Továbbá a didaktikus techno-thriller számos nevezetes díjat is nyert, többek között 2009-ben a White Pine-díjat, a John W. Campbell emlékdíjat, a Prometheus-díjat és a Sunburst-díjat az ifjúsági regények (Young Adult) kategóriájában. Nem utolsó sorban pedig döntős is volt a Hugó-díjért is a Legjobb regény kategóriában.

A Kis testvér olvasható angolul az író honlapján, magyarul pedig megrendelhető webshopunkban is, ahogyan a folytatása, a Homeland is megtalálható nálunk.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?