Hősfilmek mustrája

2016 tartalmas évnek bizonyult képregény-filmek szempontjából. A Marvel-adaptációk ismét egymás után érkeztek, míg a DC úgy tűnik, elkeseredetten próbálja behozni lemaradását a rivális céggel szemben. Idén mindkét képregény-óriás kapott hideget és meleget is, akadtak hatalmas sikerek, de kudarcokból is bőven kijutott.

Marvel-fronton ez évben láthattuk a Deadpoolt, amely egyaránt tetszett kritikusoknak és a nézőknek is. Végre vásznon élvezhettük a nagypofájú antihős minden polkorrektségtől mentes dumáit. A vörös ruhás mutáns hirtelen minden képregény-karakternél menőbb lett. Nyáron láthattuk Amerika Kapitányt és Vasembert egymásnak feszülni az Amerika Kapitány: Polgárháború című blockbusterben. Már ebben az alkotásban bemutatkoztak új szereplők, akik szerves részét fogják képezni a következő évek filmjeinek. Majd az X-men: Apokalipszist nézhette a nagyérdemű, melyet már nem fogadott kitörő ováció. Legutoljára pedig novemberben Benadryl Cucumberpatch (elnézést, Benedict Cumberbatch) változott Doctor Strange-dzsé. Ezt a mozit viszont már elismerően méltatják, sokak szerint az eddigi legjobb Marvel-film került vászonra.

doctor-strange-1

Sajnos a DC adaptációkról ugyanezt nem mondhatjuk el. Két film érkezett idén, mindkettőt elítélték a kritikusok. A rajongókat viszont nem sikerült eltántorítani, hiszen nekik meghatározó alkotássá vált a Batman Superman ellen és az Öngyilkos Osztag is. A Ben Affleck által megformált igazságosztó elnyerte a képregény-rajongók elismerését, ami talán minden kritikus és zsurnaliszta szavánál lényegesebb. Maga a film Zack Snyder vezénylete alatt pedig számtalan ponton vetítette előre, mire számíthatunk a jövőben.

Az Öngyilkos Osztag ugyan egyaránt megosztotta a kritikusokat, és a rajongókat is, de összességében a képregény-kedvelő nézők élvezték azt, amit láttak. Azonban a rossz vágások, Jared Leto rövid „beköszönése”, kidolgozatlan karakterek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Suicide Squad ne legyen maradandó az utókor számára. A sokszor Deadpool riválisaként emlegetett mozi sajnos nem került egy ligába a vörös ruhás bunkó mutánssal. Kimaradtak a menő szövegek, a sötét humor, és elég sok minden, ami egyébként meghatározza az Öngyilkos Osztagot a képregényekben.

maxresdefault-3

Azonban nem ér itt véget a képregény-adaptációs hadjárat. A különböző címek már be vannak táblázva egészen 2020-ig, a rajongóknak évekre témát adva.

2017

A jövő év máris igen termékenynek néz ki mindkét képregény-gigász oldaláról nézve. Márciusban érkezik Rozsomák utolsó visszatérése, a Logan, ami az előzetes alapján sokkal sötétebb hangvételűnek ígérkezik, mint elődei. Nem úgy A galaxis őrzői második felvonása, aminek megjelenése májusra tehető. Az első kedvcsináló ismét azt sugallja, hogy Star-Lordék kalandja fergeteges lesz (megint). Júniusban rányom a gázpedálra a DC is. Sokan úgy gondolják, hogy a Wonder Woman című mozi elhozhatja a rajongói elismerés után végre a kritikusok tetszését is.

wonder-woman-movie-2017-gal-gadot-images

Júliusban újra megnézhetjük Tom Hollandot az ifjú Pókember szerepében, a Spider-Man: Homecomingban. Ráférne már a hálószövögetőre egy igazán jó film. Reméljük, ez majd felfrissíti a franchise-ról alkotott képünket. Jövő novemberben lesz 2017 talán legnagyobb durranása Marvel fronton, hiszen elég régóta várunk már a következő Thor filmre. A szőke istenség mellet feltűnik majd Hulk is a vásznon, így választ kaphatunk egy csomó kérdésre, amik még az ez előtti filmekből bennünk maradtak.

Az év utolsó nagy dobásáért pedig a DC lesz a felelős. November 17-én mutatják be az Igazság Ligájának első felvonását. Az előzetes ígéretesnek tűnik, a szereplők remekül lettek kiválasztva, a légkör pedig valamivel oldottabbnak tűnik, mint a Batman V Supermanben. Magas a léc, de reménykedünk abban, hogy sikerül megugrania az Igazság Ligájának.

justice-league-first-image

2018

Fekete Párducot már láthattuk az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, de akinek nem volt elég belőle, örülhet: a 2018-as évet önálló filmjével kezdheti. Februárban kerül bemutatásra Fekete Párduc története.

Az Igazság Ligája mozi után pedig a DC is erősít, a hősök megkapják külön-külön a saját filmjüket. Így márciusban berohan majd a vásznakra Ezra Miller is, Flash szerepében. 2018 májusában végre eljön a várva várt pillanat, amikor a Bosszúállók újra egyesülnek, kiegészülve talán az eddigi összes Marvel szereplővel, akit vásznon láttunk. Az Avengers: Infinity Warban kedvenc hőseinknek szembe kell nézni univerzumuk legrettenetesebb gonoszával, Thanos-szal, akinek célja, hogy rabigába hajtson, elpusztítson világokat és korlátlan erőre tegyen szert.

maxresdefault-2

Az Infinity War után sem áll le a Marvel, hisz mint minden valamire való gigászi blockbuster, megköveteli, hogy két részes legyen. Dátum még nincs a második felvonáshoz, de addig is ontja majd magából a filmeket a képregény-óriás. 2018 júliusában megkapja a Hangya is méltó folytatását, és egészen 2020-ig hivatalosan be nem jelentett filmekkel fognak szórakoztatni bennünket Stan Lee „gyermekei”. Addig a DC sem lazsál, még 2018 októberében Aquaman is megkapja saját moziját.

2019

Ugyan 2019-re tehető egy be nem jelentett Bosszúállók mozi, nem biztos, hogy az az Infinity War második része lenne. Azonban érezhető, hogy a film eljöveteléhez a Marvel erősen építi világát, hogy minél több karaktert megmutathasson, mielőtt jönne a mindent eldöntő finálé. 2019 márciusban bemutatkozik Captain Marvel is, bővítve az univerzumot.

DC fronton kapunk majd egy önálló Shazam filmet, aminek főszereplője elképzelhető, hogy Dwayne ’The Rock’ Johnson lesz, de egyelőre ez még pletyka szinten mozog. 2019 júniusában érkezik majd az Igazság Ligája második felvonása, de ugyan ezen év novemberében lesz még egy be nem jelentett DC mozi.

russos-tease-new-characters-for-avengers-infinity-war-explain-why-it-s-bigger-than-c-929748

2020

2020-ra egyetlen biztos címünk van, mégpedig a DC-féle Cyborg önálló filmje áprilisban. Az év többi részére kaptunk ugyan dátumokat, de biztos filmcímet még nem tudunk társítani hozzájuk. Elképzelhető Marvelnél a Gambit, Fantasztikus 4-es második része, Deadpool folytatás, vagy valamelyik hős történetének következő epizódja. A DC-től még várható egy önálló Batman film Ben Affleck rendezésében, a Green Lantern Corps, egy Superman folytatás, illetve itt is lehet számítani majd a többi karakter önálló filmjeinek folytatására. Elképzelhető még egy új Öngyilkos Osztag mozi is, aminek forgatását már megkezdték, de egyre inkább kételkedem abban, hogy látni is fogjuk majd a végeredményt.

Az elkövetkezendő három évben tehát nem maradunk hősfilmek nélkül, reméljük ezeknek sikerül majd megfelelniük a rajongóknak és a kritikusoknak is egyaránt, és ezek lesznek azok a filmek, amikre szívesen emlékezünk majd vissza évtizedekkel később is.

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?